Diyarbakır'da yola tuzaklanan patlayıcılar imha edildi

Diyarbakır'ın Lice ve Kocaköy ilçelerinde yola tuzaklanan el yapımı patlayıcılar imha edildi.

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 14 Mayıs 2017 14:28, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
Diyarbakır'da yola tuzaklanan patlayıcılar imha edildi

Diyarbakır Valiliğinden yapılan açıklamaya göre, güvenlik güçlerince gerçekleştirilen çalışmalarda Lice-Kulp karayolunun Gürbeyli mevkisindeki menfez ile asfalt zemin arasına 120 kilogramlık sanayi tüpü içerisine 100 kilogram amonyum nitrat kullanılarak tuzaklanmış bir el yapımı düzeneği bulundu.

Diyarbakır-Bingöl karayolunda da yapılan incelemede Kocaköy ilçesinin Çaytepe mevkisinde karayolunun kenarına gömülü vaziyette 2 bidon içerisinde yaklaşık 100 kilogram amonyum nitrat ve şeker karışımı ile hazırlanmış el yapımı patlayıcı düzeneği tespit edildi.

Patlayıcı düzenekleri patlayıcı madde imha timi tarafından kontrollü şekilde imha edildi.

Nusaybin'de patlayıcı ve mühimmat ele geçirildi

Mardin'in Nusaybin ilçesinde de çok miktarda patlayıcı ve mühimmat bulundu.

Güvenlik kaynaklarından alınan bilgiye göre, sokağa çıkma yasağının devam ettiği Abdulkadir Paşa, Fırat, Dicle, Yenişehir, Zeynel Abidin ve Kışla mahallelerinde PKK'lı teröristlerce yerleştirilen el yapımı patlayıcıların imhası ile saldırılarda tahrip olan binaların yıkım çalışması sürüyor.

Bölgede İlçe Emniyet Müdürlüğü ekiplerince yürütülen çalışmalarda 12 kilogramlık 3 mutfak tüpü ile bir piknik tüpüne tuzaklanmış bomba, tüfek bombası ve 23 fişek ele geçirildi.

El yapımı patlayıcı, bomba uzmanı tarafından kontrollü şekilde imha edildi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber