Türkiye'yi yerli yazılımla koruduk

Dünya genelinde yaklaşık 100 ülkeye düzenlenen siber saldırıda devlet kurumları zararlı yazılımlara maruz kaldı. Havelsan Siber Güvenlik Direktörü Kani Hacıpaşaoğlu, Türkiye'nin saldırıdan yerli yazılımları ve güvenlik kalkanı sayesinde zarar görmediğini açıkladı.

Kaynak : Yeni Şafak
Haber Giriş : 15 Mayıs 2017 08:59, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Dünyada yaklaşık 100 ülkede bilgisayar sistemleri siber saldırıya maruz kaldı. Zararlı yazılım ile yayılan ve fidye programı ile etkili olan saldırıdan en yıkıcı etkiyi İngiltere gördü. Siber saldırılara karşı Türkiye'nin güvenlik kalkanını Havelsan Sibel Güvenlik Direktörü Kani Hacıpaşaoğlu ile konuştuk.

ARKALARINDA MUTLAKA BİR GÜÇ VAR

Siber saldırılara karşı Türkiye'nin yüzde 100 yerli yazılımlar kullanarak korunduğunu belirten Havelsan Siber Güvenlik Direktörü Kani Hacıpaşaoğlu, "Hacker grupların arkasında mutlak bir güç bulunmakta. Bu saldırıların için milyon dolarlar harcanıyor" dedi.

EN ÇOK İNGİLTERE ETKİLENDİ

Siber saldırılara karşı Türkiye'nin yerli ve milli yatırımlarla korunduğunu söyleyen Hacıpaşaoğlu, "Yapılan siber saldırılar karşısında kendi ürettiğimiz yazılımlarla koruma sağlıyoruz. 100'e yakın ülke şu anda siber saldırıya maruz durumda. Bu saldırılardan en çok etkilenen ülke İngiltere. Devlet kademesine yapılan saldırılarla sağlık sistemlerine sızıldı. Saldırılarda Türkiye güncel güvenlik yazılımları sayesinde zarar görmedi" diye konuştu.

SİBER EKİPLER KALKAN OLDU

Türkiye'ye yönelik siber saldırılara geçit vermediklerini belirten Havelsan Sibel Güvenlik Direktörü Hacıpaşaoğlu, "Dünya genelindeki saldırıya, geliştirdiğimiz yeni nesil yazılımlar sayesinde geçit vermedik. Kendi ürettiğimiz siber güvenlik ağları zararlı içeriklere karşı ülkemize kalkan oldu. Bu saldırılar karşısında ciddi paralar istenmekte. Siber saldırı koruma ekibi olarak bu saldırılara karşı koymaya devam edeceğiz" ifadelerini kullandı.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber