İmsak
Güneş
Öğle
İkindi
Akşam
Yatsı

Geçici İşçilere Kadro Tasarısı TBMM'ye Sevk Edildi

Hükümet; kamu idare, kurum ve kuruluşlarında geçici kadrolarda çalışanların sürekli işçi kadrolarına veya sözleşmeli personel statüsüne geçirilmeleri ile ilgili yasa tasarısını bugün akşam saatlerinde TBMM'ye gönderdi. Tasarıya göre geçici iş pozisyonlarında istihdam edilenlerin durumu, fiilen yaptıkları işin niteliği ve/veya bir mali yıl içerisinde çalıştıkları toplam süre dikkate alınarak yeniden düzenleniyor.

Kaynak : İhlas Haber Ajansı
Haber Giriş : 05 Mart 2007 21:48, Son Güncelleme : 15 Ağustos 2021 18:58

Hükümet; kamu idare, kurum ve kuruluşlarında geçici kadrolarda çalışanların sürekli işçi kadrolarına veya sözleşmeli personel statüsüne geçirilmeleri ile ilgili yasa tasarısını bugün akşam saatlerinde TBMM'ye gönderdi.

Tasarıya göre geçici iş pozisyonlarında istihdam edilenlerin durumu, fiilen yaptıkları işin niteliği ve/veya bir mali yıl içerisinde çalıştıkları toplam süre dikkate alınarak yeniden düzenleniyor. 2006 yılı içerisinde usulüne uygun olarak vizesi yapılmış geçici iş pozisyonlarında toplam 6 ay ve daha fazla süreyle çalışmış olan geçici işçiler, sürekli işçi kadrolarına veya sözleşmeli personel statüsüne geçirilecekler. Bu ayrımlar dikkate alınarak süreklilik kazanmış iş ve hizmetlerde çalıştırılan geçici işçilerden fabrika, şantiye, atölye, çiftlik, arazi gibi işçi istihdamının zorunlu olduğu yerlerde fiilen çalıştırılanlar sürekli işçi kadrolarına, bunların dışındakiler ise sözleşmeli personel statüsüne aynı şekilde kadroya geçiriliyor. Ancak, kendilerine teklif edilen sözleşmeli personel statüsüne geçmek istemeyenlere, izleyen yıllarda 2006 yılındaki çalışma sürelerini geçmemek kaydıyla mevcut geçici iş pozisyonlarında çalışabilme imkanı da tanınıyor.

Ayrıca tasarı ile kamu kesiminde geçici işçi istihdamına kalıcı bir yasal dayanak kazandırılması, bugüne kadar yaşanan tecrübelerden hareketle geçici işçi uygulamasının orman yangınlarıyla mücadele, mevsimlik ve kampanya işleri gibi yılın belirli dönemlerinde geçici mahiyette yürütülmesi gereken belirli bazı hizmetlerle sınırlandırılması ve bu hizmetlerde mali yıl içerisinde 6 aydan az süreyle geçici işçi istihdam edilmesi haricinde geçici işçi istihdamına son verilmesi amaçlanıyor.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber