Ada eşkıyalarına 'Truva Atı' tekmesi

Büyükada'da halka büyük korku salarak milyonlarca liralık servete kavuşan "faytoncular" çetesine düzenlenen "Truva Atı" operasyonunun görüntülerine AKŞAM ulaştı. Çetenin tüm malvarlığına el konuldu, 15 kişi adliyeye sevk edildi

Kaynak : Akşam
Haber Giriş : 16 Mayıs 2017 07:25, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
Ada eşkıyalarına 'Truva Atı' tekmesi

DEVRİM TOSUNOĞLU

Adalar İlçe Emniyet Müdürlüğü ekipleri, "Laçin" ile "Turtel" çetesinin bir kavgasına müdahale ettikten sonra iki grubu da takibe aldı. Yapılan incelemede Laçin çetesinin Büyükada sakinlerini tehditle, korkuyla borçlandırarak mallarına ve mülklerine el koyduğu belirlendi.

Şafak operasyonu yapıldı

Laçin çetesine yönelik 300 polisle, 13 ev, 2 işyeri, 3 adet ahır olmak üzere 18 adrese eşzamanlı operasyon düzenlendi. Çete lideri 'Laçin' takma isimli Yalçın Al'ın da aralarında bulunduğu 15 kişi gözaltına alındı. Şüpheliler V.T. ve İ.Ü.'nün adreslerinde 2 adet ruhsatsız tabanca ve bol miktarda fişek ele geçirildi.

MALLARINA EL KONULDU

Çete liderinin adresine yapılan baskında, 101 milyon 368 bin 500 TL değerinde 21 adet senet, 767 bin 600 TL tutarında 13 adet banka çeki, 13 adet mağdurlardan alınacak olan milyonlarca liralık paraların yazıldığı not defterleri ele geçirildi. Çetenin 22 faytonuna ve malvarlıklarına el konuldu. Mağdur bir Ermeni vatandaş "Sırf adada atlara daha yakın olmak ahırda yaşıyordum. Çete üyeleri borçlandırıp atımı 13 bin TL'ye başkasına sattı" diyerek ağladı.

42 yıllık cete ada sakinlerine kan kusturmuş!

- Çete üyeleri, faytonculara zorla yüksek fiyattan at sattı, borçlandırdı. Parasını ödeyemeyen faytonculara ise yüksek miktarda senet imzalattı.

- Çete üyeleri adanın en eski faytoncularının faytonlarını üzerlerine geçirdi. Adı adayla özdeşleşen faytoncular, çareyi gitmekte buldu.

- Laçin üyelerinin, hastalanan bir faytoncu için arkadaşlarının topladığı bin 300 TL paraya el koyup, hasta faytoncuya 5 bin TL'lik senet imzalattı.

- Faytoncular çetesinin, bir süre sonra Büyükada'da faaliyet gösteren otel ve restoranlara da çökerek nakite sıkışan mekan sahiplerini borçlandırıp mallarına el koydu.

- Büyükada'da 2014'te işlenen bir borç cinayetinin altında da çete çıktı. Soruşturmaya cinayet davası da eklendi.

Servetleri dudak uçuklattı!

Adalar'da, 3 adet ev, 9 adet arsa, 1 adet konut, 1 adet kagir hane, 1 adet kagir kahvehane ve kagir dükkan, 1 adet sarnıcı ve kuyusu olan ahşaphane, 2 adet depolu dükkan, 1 adet ahşap kulübe, Kartal'da 1 adet

mesken; Maltepe'de 1 adet arsa, 1 adet asma katlı dükkan; Bahçelievler'de 1 adet mesken; Kadıköy'de: 1 adet ev; Şişli'de: 2 adet ev; Kocaeli'nde: 1 adet dubleks daire; Adana'da: 3 adet ev ve Çanakkale'de 2 adet tarla.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber