İmsak
Güneş
Öğle
İkindi
Akşam
Yatsı

Çankaya geçilmez: Sezer 1800 atama kararnamesini reddetti

Kaynak : Star Gazetesi
Haber Giriş : 06 Mart 2007 08:12, Son Güncelleme : 15 Ağustos 2021 18:58

Erdoğan Hükümeti, 4.5 yıllık iktidarı boyunca en büyük muhalefeti Cumhurbaşkanı Sezer'den gördü. Göreve ilk geldiğinde ?Köşk'ün yetkisi çok azaltılmalı' diyen Sezer 1800 atama kararnamesini reddetti.

İCRAATLARININ tüm sorumluluğunu her seçimde millete karşı taşıyan hükümet, 4.5 yıllık iktidarı boyunca Anayasal olarak hiç bir sorumluluğu bulunmayan Cumhurbaşkanı Ahmet Necdet Sezer'in sert muhalefetini aşamadı. Sezer'in 1800 kadar atama kararnamesini geri çevirmesi üzerine hükümet Çankaya Barajı'nı ?vekalet' yoluyla aşmaya çalışıyor.

Sezer toplam 465 müşterek kararnameyi veto etti. Ayrıca 19 Bakanlar Kurulu Kararı ile atama kararnamesi de Sezer'in vetosuna takıldı. Hükümet 37 müşterek kararnameyi de geri çekmek durumunda kaldı. İşte devleti yöneten vekil bürokratlardan bazıları:

BAŞBAKANLIK: Gençlik ve Spor Gen. Müd. Mehmet Atalay, TRT Gen. Müd. Ali Güney, TÜBİTAK Başkanı Nüket Yetiş, SHÇEK Gen. Müd. İsmail Barış, Yüksek Denetleme Kurulu Başkanı Fikri Keskin, Başbakanlık Teftiş Kurulu Başkanı Mutalip Ünal, Vakıflar Gen. Müd. Yusuf Beyazıt, Gümrük Müsteşarı Mehmet Şahin, Gümrükler Gen. Müd. Umman Hatipoğulları.

İÇİŞLERİ BAKANLIĞI: Müsteşar Yardımcısı Mustafa Ekmen, Müsteşar Yardımcısı Zekeriya Şarbak, Personel Gen. Müd. Mustafa Yaman, Nüfus ve Vatandaşlık İşleri Gen. Müd. Mustafa Döner.

MALİYE BAKANLIĞI: Teftiş Kurulu Başkanı Cemal Boyalı, MASAK Başkanı Genç Osman, Gelir İdaresi Başk. Osman Arıoğlu.

MİLLİ EĞİTİM BAKANLIĞI: YURT-KUR Gen. Müd. Hasan Albayrak, Din Öğretimi Gen. Müd. Yrd. Mustafa Küçükoğlu, İlköğretim Gen. Müd. İbrahim Er.

BAYINDIRLIK BAKANLIĞI: Tapu ve Kadastro Gen. Müd. Zeki Adlı, Teftiş Kurulu Başkanı Muhittin Soyvural, İdari ve Mali İşler Daire Başkanı Fettah Aksoy.

SAĞLIK BAKANLIĞI: Refik Saydam Hıfzısıhha Merk. Baş. Mustafa Ertek, Teftiş Kurulu Başkan Vekili Muhammed Gedik, Savunma Sekreteri Ayşe Kayıran.

ULAŞTIRMA BAKANLIĞI: Türk Hava Yolları Gen. Müd. Temel Kotil , Sivil Havacılık Gen. Müd. Ali Arıduru.

TARIM BAKANLIĞI: Müsteşar Vedat Mirmahmutoğulları, TMO Gen. Müd. İsmail Kemaloğlu.

ORMAN BAKANLIĞI: Orman Gen. Müd. Osman Kahveci.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber