110 kaymakam kura çekti

Kaynak : İhlas Haber Ajansı
Haber Giriş : 06 Mart 2007 14:40, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

91. Dönem Kaymakamlık Kursu Mezuniyet Töreni'ne katılan TBMM Başkanı Bülent Arınç, genç kaymakamlara, "Gideceğiniz yerde insanları kılık kıyafetlerine göre aşağılamayın, ellerini öpün, size hizmete geldik deyin. Çünkü bu millet aziz bir millettir" diye öğüt verdi. İçişleri Bakanı Abdülkadir Aksu, ise kaymakamlara devletin tüm imkanlarının açık olduğunu belirterek, "Sizlerin başarısı aynı zamanda devletin başarısıdır" dedi.

91. Dönem Kaymakamlık Kursu Mezuniyet Töreni TODAİE konferans salonunda gerçekleşti. Törene TBMM Başkanı Bülent Arınç, İçişleri Bakanı Abdülkadir Aksu, eski bakanlar, milletvekilleri ve kursu bitiren kaymakamların aileleri katıldı. Devlet Çok Sesli Korosu'nun mini konseriyle başlayan törende kurs birincisi Yusuf Kararoğlu, çok çalıştıklarını, çağdaş bir eğitim alarak kursu tamamladıklarını belirterek, devletin görevlendireceği her yerde hizmet etmeye hazır olduklarını söyledi. TBMM Başkanı Bülent Arınç ise, bugün 110 kaymakamın göreve başlamasıyla Türkiye genelinde ilçelerdeki kaymakam eksikliğinin giderileceğini ifade etti. Kaymakamlığın çok prestijli bir görev olduğunu belirten Arınç, babasının doktor olmasını istemesine rağmen kendisinin gönlündeki mesleğin kaymakamlık olduğunu ancak şartların buna imkan vermediğini söyledi. Arınç, kaymakamlık isteğini Manisa Valiliği'nde görev yaparak giderdiğini anlatarak İçişleri Bakanlığı'ndan aldığı burs ile avukatlık görevine başladığını dile getirdi.

Genç kaymakamlara öğüt vermeyeceğini dile getiren Arınç, Kurtuluş Savaşı'nı yürüten TBMM'nin tek amacının Anadolu insanına bağımsızlık getirmek olduğunu hatırlattı. Bağımsızlık savaşını Atatürk'ün önderliğinde Anadolu insanını kazandığını belirten Arınç, "Gittiğiniz köylerdeki insanların ellerini öpün, size hizmet etmeye geldik deyin. Kılık kıyafetlerinden dolayı onları aşağılamayın. Milleti köle, kendinizi efendi olarak görmeyeni, bu düşünce bizi yıllarda geri götürdü. 'Her şeyin en doğrusu ben bilirim' düşüncesinde olmayın ancak milletle birlikte yücelebilirsiniz. Bu millet aziz bir millettir" diye konuştu.

Arınç, konuşmasına Faruk Nafiz Çamlıbel'in Yazılmamış Bir Destan Gibi Anadolu şiirinden bir dörtlük okuyarak sonlandırdı.

"SİZLERİN BAŞARISI DEVLETİN BAŞARISIDIR"

İçişleri Bakanı Aksu ise, mülki İdare amirliğinin vatandaşların nazarında en yakın devlet kapısı olduğunu hatırlatarak, ilçe ve köylerdeki her türlü hizmetten kaymakamların sorumlu tutulacaklarını anlattı. "Gideceğiz yer memleketin en ücra köşesi de olsa orada yılmadan azim ve şevkle görev yaparak, bu memleket köşesinin çağdaş uygarlık seviyesine ulaşmasını sağlamak için her türlü fedakarlığını yapacağınıza yürekten inanıyorum" diyen Bakan Aksu, kaymakam adaylarının 3 yıl kurs sonunda bugün buraya geldiklerini ve kurs boyunca çağdaş bir yönetici eğitiminden geçirildiklerini hatırlatarak, halkın onlardan sadece iyi yönetici olmalarını değil lider olmalarını da beklediklerini vurguladı. Devletin tüm imkanlarının kaymakamların hizmetinde olduğunu dile getiren Aksu, şöyle konuştu:

"Bu bağlamda ülke çapında sağlıklı içme suyu ve yolu olmayan köy kalmamasını isteyen hükümetimiz, şimdiye kadar kaynak ve destek bulunamadığından yapılmayan içme suyu, yol, köprü gibi temel alt yapı hizmetlerinin tamamlanabilmesi için ömürlerini ülkesine hizmete adayan siz değerli mülkü idare amirlerine önemli bir fırsat ve imkan vermiş, KÖYDES Projesi'ni başlatmıştır. KÖYDES Projesi mülki idare mesleği ve ülkemiz açısından Cumhuriyet tarihinin en önemli projelerinden biridir. Hükümetimiz, bu projenin uygulanmasında Vali ve Kaymakamlara güvenmiş ve her türlü desteği vermiştir. Unutmayın ki sizlerin başarısı aynı zamanda devletin başarısı olacaktır."

Bakan Aksu, idarecilik mesleğinin sıkıntılarını çok iyi bildiğini ifade ederek, "37 yıl önce aynı duyguları yaşamış bir büyüğünüz ve ağabeyiniz olarak yaşadığınız heyecanı çok iyi biliyorum. Çekeceğiniz kura ile hayatınızda yeni bir sayfa açılacak ve her biriniz ülkemizin hizmet bekleyen dört bir yanına dağılacaksınız. Yaptığınız hizmetler devlet-millet bütünleşmesinde imkan tanıyacaktır" diye konuştu.

Konuşmaların ardından TBMM Başkanı Arınç, Milli Savunma Bakanlığı, İçişleri Bakanlığı, Kültür ve Turizm Bakanlığı'nın kursu derece ile bitiren üç kaymakam için hazırladıkları hediyelerini verdi. Arınç, kaymakamlara dizüstü bilgisayar ve çeşitli hediyeler ile kaymakamlık sertifikalarını takdim etti. Hediye töreninin ardından 110 kaymakam tek tek sahneye çıkıp kura ile görev yapacakları ilçeyi seçti. Kaymakamlar sahnedeyken seyirciler arasında da büyük heyecan yaşadı. Töreni izlemeye gelen aileler genç kaymakam adaylarından daha büyük heyecan yaşadı. Bazı kaymakamlar ise hayatlarının bundan sonra uzun bir dönemini geçirecekleri ilçeyi kura ile çektikten sonra mutluluklarını minik çocukları ile paylaştı.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber