Komutanlar, törenlerde gençliğe hitabeyi okuyan imam hatipli öğrenciyi alkışlamadılar

Haber Giriş : 19 Mayıs 2004 00:00, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Komutanlardan kutlamalarda tavır

Ankara 19 Mayıs Stadyumu'nda yapılan Gençlik ve Spor Bayramı törenlerinde kuvvet komutanları, imam hatip liseli öğrenciyi alkışlamadılar.

Törenden sonra habercilerin sorularını yanıtlayan Milli Eğitim Bakanı Hüseyin Çelik, gençliğin cevabını imam hatipli öğrencinin okumasından stadda haberdar olduğunu söyledi. Türkiye genelinde coşkuyla kutlanan 19 Mayıs Atatürk'ü Anma Gençlik ve Spor bayramında, sabah Anıtkabir'de yapılan törenlerin ardından devletin zirvesi, 19 Mayıs Stadı'nda buluştu. Gençlik Bayramı'nın bir şölen haline dönüştüğü törende, son günlerin tartışmalı konusu imam hatipler beklenmedik bir anda gündeme geldi.

KOMUTANLAR ALKIŞMADI

Her yıl tekrarlanan gençliğin Atatürk'ün hitabına cevabını, Ankara Yeni Mahalle Anadolu İmam Hatip Lisesi öğrencisi Mustafa Keleş'in okuması protokol tirbününde farklı tepkilere neden oldu. Cumhurbaşkanı, Başbakan, Anayasa Mahkemesi Başkanı, Mustafa Keleş'i alkışlarken, kuvvet komutanlarının öğrenciyi alkışlamaması dikkat çekti.

ÇELİK: BURADA HABERİM OLDU

Törenden sonra habercilerin sorularını yanıtlayan Milli Eğitim Bakanı Hüseyin Çelik, gençliğin cevabını imam hatipli öğrencinin okumasından stadda haberdar olduğunu söyledi.

Çelik, ?Ortada anormal bir durum yok. Yarışma yapılmış bu çocuk kazanmış. Medya işin güzelliklerini öne çıkartsın. Benim de burada haberim oldu . Bu son derece normal bir durum? diye konuştu.

TÜRBANLILAR PROTOKOLDEN ÇIKARILDI

Bu arada protokole ayrılan tribünde oturan iki türbanlı kadın güvenlik görevlileri tarafından dışarı çıkartıldı. Kadınların yanlışlıkla yabancı prokole ayrılan bölüme oturdukları ve bu yüzden çıkartıldıkları açıklandı.

Benzer olay da Şanlıurfa'da yaşandı. Şanlıurfa'da 19 Mayıs törenlerinin kutlandığı alanda, protokol sıralarında oturan bazı türbanlı kadınlar, uyarılar üzerine bulundukları yerden çıkarılarak, başka yerlere alındı.

NTV

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber