İmsak
Güneş
Öğle
İkindi
Akşam
Yatsı

TBMM Genel Kurulu toplandı

TBMM Genel Kurulu, Başkanvekili Pervin Buldan başkanlığında toplandı.

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 23 Mayıs 2017 17:19, Son Güncelleme : 15 Ağustos 2021 18:58
TBMM Genel Kurulu toplandı

Genel Kurulda gündem dışı söz alan AK Parti Kayseri Milletvekili Hülya Nergis, Çerkes sürgünü konusundaki konuşmasında, 153 yıl önce yaşanan bu olayın insanlık tarihine kara bir leke olarak geçtiğini, Çerkeslerin yüzde 80'inin anayurtlarından çıkarıldığını anımsattı.

CHP Balıkesir Milletvekili Mehmet Tüm, görevlerine son verilen kamu görevlilerine ilişkin konuşmasında, OHAL kapsamında adaletin, demokrasinin ve insan haklarının gözardı edildiğini savundu. Hak aramanın suç sayıldığını ve hakkını arayanların FETÖ'cü olmakla suçlandığını ileri süren Tüm, 120 bin kamu görevlisinin işten atıldığını söyledi.

AK Parti Grup Başkanvekili İlknur İnceöz, 15 Temmuz'un çok ağır bir darbe ve işgal girişimi olduğunu belirterek, FETÖ'nün, temeli eskiye dayanan bir terör örgütü olduğunu ve bununla mücadelenin küçümsenemeyeceğini vurguladı. İnceöz, "kontrollü darbe" iddialarını dile getirenlerin ise iddialarını kanıtlamasını istedi.

HDP Batman Milletvekili Mehmet Ali Aslan, Araplarla ilgili geliştirilen nefret söylemleri ve Arapçaya karşı takınılan ötekileştirici yaklaşımlar üzerindeki konuşmasında, son günlerde Adana, Mersin ve Hatay'daki Arapça tabelaların indirildiğini aktardı. Bunun yanlış bir yol olduğunu savunan Aslan, söz konusu uygulamalardan vazgeçilmesi gerektiğini ifade etti.

MHP Grup Başkanvekili Erhan Usta, MHP olarak hiçbir şekilde ne Türkiye'deki Araplara ne de dünyadaki Araplara karşı olumsuz, ötekileştirici ve küçümseyici bir tavırlarının bulunmadığını vurguladı. Usta, Çerkes sürgününde yaşamını yitirenlere rahmet diledi.

Sakarya'da Atatürk heykeline yapılan baltalı saldırıyı şiddetle kınadığı belirten Usta, bu tür saldırıların ardındakilerin araştırılmasını istedi.

AK Parti Trabzon Milletvekili Salih Cora, Beylikdüzü Belediyesi tarafından yapılan KKTC Kurucu Cumhurbaşkanı Rauf Denktaş heykelinde, Makarios'un rölyefinin de bulunmasını eleştirdi.

CHP Grup Başkanvekili Özgür Özel, heykelin Rauf Denktaş'ın ailesinden izin alınarak yapıldığını ve heykelde Denktaş'ın masaya yumruğunu koymuş şekilde tasvir edildiğini, Makarios'un ise "pısmış ve diz çöktürülmüş" şekilde gösterildiğini anlattı.

Özel, Avrupa Şampiyonu olan Fenerbahçe Basketbol Takımını tebrik etti.

İngiltere'deki terör saldırısını da kınayan Özel, OHAL kapsamındaki grev ertelemelerini de eleştirdi. Sakarya'daki Atatürk anıtına yapılan saldırıyı da kınadıklarını ifade eden Özel, zamanlamayı manidar bulduklarını bildirdi.

Sözcü gazetesine yönelik operasyona da değinen Özel, CHP olarak, OHAL kapsamında KHK ile görevlerinden ihraç edilen ve işlerine dönmek amacıyla açlık grevi yapan Nuriye Gülmen ve Semih Özakça'nın yanında olduklarını ifade etti.

HDP Grup Başkanvekili Filiz Kerestecioğlu, Çerkes sürgününü kınadığını belirterek, insanların ve halkların barış içinde yaşama isteklerinin karşılandığı bir dünya dileğinde bulunduğunu söyledi. Kerestecioğlu, Ankara'da dün yaşanan gözaltıları da eleştirdi.

Grubu adına söz alan AK Parti Kırıkkale Milletvekili Ramazan Can, Cumhuriyetin kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ün, Türkiye'nin ortak değeri olduğunu belirterek, Atatürk'e yapılan saldırıları esefle karşıladıklarını bildirdi.

Fenerbahçe Basketbol Takımının Avrupa şampiyonluğunu kutlayan Can, İngiltere'deki terör olayını da kınadı.

Hüseyin Gazi Kaykı

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber