Sezer'den kaymakam adaylarına Atatürkçülük vurgusu

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 07 Mart 2007 13:50, Son Güncelleme : 15 Ağustos 2021 18:58

Cumhurbaşkanı Ahmet Necdet Sezer, kaymakam adaylarını kabulünde, ?Atatürkçü düşünceyi özümsemiş, ulusunu ve yurdunu seven, Cumhuriyet değerlerine bağlı, aydınlık düşünceli genç yöneticilerimiz olarak, çalışmalarınız, duyarlılığınız ve kararlılığınızla ölümsüz Önderimizin ve ulusumuzun sizlere duyduğu güvene layık olmak için hiçbir özveriden kaçınmayacağınıza eminiz? dedi.

Sezer, İçişleri Bakanı Abdülkadir Aksu ve beraberindeki 91. Dönem Kaymakamlık kursuna katılan kaymakam adaylarını Çankaya Köşkü'nde kabul etti.

Cumhurbaşkanlığı Basın Merkezinden yapılan açıklamaya göre, Cumhurbaşkanı Sezer, basına kapalı gerçekleşen kabulde yaptığı konuşmada, 91. Dönem Kaymakamlık Kursu'na katılan genç yöneticilerin ziyaretinden büyük mutluluk duyduğunu belirterek, ?Sizleri içtenlikle kutluyor, görevinizde başarılar diliyorum? dedi. Kaymakam adaylarının, Kaymakamlık Stajı ve Kursu'nu başarıyla tamamlayarak, önemli bir aşamayı daha geride bıraktıklarını ifade eden Sezer, şunları söyledi:

?Ulusuna, devletine, kendisine güvenen ve inanan, yurduna gönülden bağlı genç yöneticiler olarak, kamu yönetiminde seçkin yeri bulunan bir göreve başlıyorsunuz. Önemli sorumluluklar yüklenecek, ulusumuza ve devletimize hizmet etmenin, çabalarınızla Türkiye'nin aydınlık geleceğine katkıda bulunmanın gururunu yaşayacaksınız. Çalışmalarınız ve duyarlı yaklaşımlarınızla ülkemizi yüceltecek, laik, demokratik, çağdaş Cumhuriyetimizin güçlendirilerek geleceğe taşınmasına hizmet edeceksiniz. Kamu hizmetlerinin aksamadan, yansız ve sağlıklı biçimde yürütülmesini sağlayacak, kamu yararını gözeten, ulusal çıkarlarımızı koruyan, halktan destek gören çalışmalarınızla devlete saygıyı ve güveni artıracaksınız. Elde ettiğiniz her başarıda, yurttaşların beklentilerine yanıt oluşturduğunuzda bu mesleği seçmiş olmanın mutluluğunu duyumsayacaksınız.?

-?HİÇBİR ÖZVERİDEN KAÇINMAYACAĞINIZA EMİNİZ?-

Cumhurbaşkanı Sezer, kaymakamlığın, her şeyden önce büyük özveri gerektiren, saygın bir meslek olduğuna dikkati çekerek, sözlerini şöyle sürdürdü:

?Sizlerin bunun bilincinde olduğunuza, sorumluluklarınızı büyük bir hizmet aşkıyla yerine getireceğinize inanıyoruz. Atatürkçü düşünceyi özümsemiş, ulusunu ve yurdunu seven, Cumhuriyet değerlerine bağlı, aydınlık düşünceli genç yöneticilerimiz olarak, çalışmalarınız, duyarlılığınız ve kararlılığınızla ölümsüz Önderimizin ve Ulusumuzun sizlere duyduğu güvene layık olmak için hiçbir özveriden kaçınmayacağınıza eminiz.?

Her mesleğin kendine özgü güzellikleri olduğu kadar zorluklarının da bulunduğunu ifade eden Sezer, ?Başlangıçta belki düşüncelerinizde olgunlaştırdığınız koşullarla karşılaşmayabilir, kimi sıkıntılar yaşayabilirsiniz. Bunlar sizi hiçbir zaman etkilememeli ve yıldırmamalıdır? dedi.

?HALKLA HER ZAMAN İÇ İÇE OLMALISINIZ?

Devletin övgüsünü kazanmak kadar, halkın sevgisini ve güvenini kazanmanın da önemli olduğunun unutulmaması gerektiğine dikkati çeken Sezer, şöyle konuştu:

?Halkın sevgisi ve güveni, sizlere tüm zorlukları aşmada güç verecek, meslek yaşamınızda başarının yolunu açacaktır. Bu nedenle halkla her zaman iç içe olmalı, kapınızı herkese açık tutmalısınız. Halkın sorunlarını kendi sorununuz gibi görmeli, yurttaşların istek ve beklentilerini dikkate almalı, hoşgörülü olmalı, herkese eşit davranmalısınız.

Eylem ve işlemlerinizde her zaman hukukun üstünlüğü ilkesini gözetmeli, kararlarınız adil olmalı, halkın görüşlerine önem vermelisiniz. Örnek uygulamalarınızla, topluma yol göstermelisiniz. Demokrasi kültürünün yerleşmesini, hukuk devleti ilkesinin gerçekleşmesini, çağdaş ve saydam yönetim anlayışının benimsenmesini, insan haklarına saygının gözetilmesini, iç barışın korunmasını, toplumsal uyumun sağlanmasını, etik dışı davranışların önüne geçilmesini, kamusal kaynakların akılcı ve yerinde kullanılmasını, kamu politikalarına ilişkin kararların alınması ve uygulanması sürecinde demokratik katılımın ön planda tutulmasını öncelikli hedefiniz bileceğinize inancımız sonsuzdur.?

Cumhurbaşkanı Sezer, kaymakam adaylarına güvendiklerini, Türkiye Cumhuriyeti'nin önceliklerini her koşulda gözeteceklerine yürekten inandıklarını belirterek, şunları kaydetti:

?Devletimizin çeşitli kademelerinde üstleneceğiniz tüm görevlerde Atatürk ilke ve devrimleri ile hukukun yol göstericiliğinde sorumluluklarınızı inanç ve kararlılıkla yerine getireceğinizden, halkımıza en iyi hizmeti sunma çabası içinde olacağınızdan kuşku duymuyoruz.

Sizleri bir kez daha kutluyor, onurlu görevinizde hepinize başarılar diliyorum.?

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber