Mumcu: Kamusal alandaki kadına karşı ayrımcılığa hapis cezası gelsin

Kaynak : Memurlar.Net
Haber Giriş : 07 Mart 2007 15:50, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Anavatan Partisi Grup Toplantısı, çok sayıda kadının katılması nedeniyle AK Parti Grup Salonunda yapıldı.

8 Mart Dünya Kadınlar Günü nedeniyle toplantının özel bir anlam ifade ettiğini belirten Mumcu, ''Özelleşmiş ve bir o kadar da güzelleşmiş bir toplantı. Burada sizleri misafir olarak değil, milletimizi temsil edenler olarak görmek istiyorum'' dedi.

Partisinin bir numaralı önceliğinin kadın hakları konusu olduğunu vurgulayan Mumcu, ''Kadın konusu bir cinsiyet konusu değil; sorun bir insanlık sorunudur. Bu sorun temelde, insanoğlunun hakkı değil de gücü tercih etmesinin getirdiği bir yüktür'' diye konuştu.

Allah'ın kadını eksik yaratmadığını, erkekten daha merhametli, daha sorumlu, daha duyarlı yarattığını ifade eden Mumcu, kadına doğuştan sahip olduğu bütün haklarının, bütün saygınlığının iade edilmesi gerektiğini belirtti. ''Kadının bir adım geride olma'' anlayışının zihinlerden çıkarılması gerektiğini kaydeden Mumcu, ''Bugün Türkiye'de bir aile düzeninden, insani hayattan söz edebiliyorsak tamamını kadınlara borçluyuz'' dedi.

-''KADINA ŞİDDET CEZALANDIRILMALIDIR''-

ANAVATAN lideri Mumcu, kadınlara yönelik şiddetin bir kültür sorunu olduğunu vurgulayarak, ''Çaresizlik, şiddete maruz kalmak kadınlarımız için bir kader mi? Bunu kader kabul etmek Yaradana bühtandır. Bunun temeli cahiliyete dayanıyor; eşit yaratılışa isyan vardır, insan haklarını, hakikati inkar vardır'' diye konuştu.

Kadına karşı şiddetin cezalandırılması gerektiğine işaret eden Erkan Mumcu, şöyle devam etti:

''(Şiddet bir kaderdir) deyip, sonuçlarına katlanmayıp değiştireceğiz. Bunu siyasetle değiştireceğiz. Açık ve tavizsiz cezalandıracak bir hukuk ortaya koyacağız. Asıl önemli olan siyasetin ayrımcılığa karşı açık yüreklilikle mücadele vermektir. İktidar olmak, çözümden sorumlu olmaktır. Kuru laf kalabalığıyla siyaset yapılmaz. Elinize geçirdiğiniz iktidar aletiyle ne yapacağınızı bileceksiniz. Bilmezseniz iktidar gücünü elinizde oyuncak olarak da kullanırsınız. Bizim iktidar gibi eline çekiç geçirince herkesi çivi gibi görüp kafasına vurabilirsiniz.

Çözüm, ayrımcılığa karşı bir yasa getirmek, ayrımcılığın her türlüsünü cezalandırmaktır; hakkı değil gücü tutan anlayışı yerle bir etmektir. Cinsiyet, ırk, fiziki duruma ve inanca bağlı ayrımcılık suç sayılacaktır. Kamusal alanda davranışlardan ortaya çıkan ayrımcılık, hapisle cezalandırılmalıdır. Çünkü kadına karşı işlenen ayrımcılık suçu bir insanlık suçudur.''

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber