Sezer'den kararnameye son dakika rötuşu

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 07 Mart 2007 16:17, Son Güncelleme : 15 Ağustos 2021 18:58

Hrant Dink suikastı nedeniyle eleştirilerin boy hedefi olan Trabzon Valisi Yavuzdemir merkeze alınırken, yerine Erdoğan'ın isteği üzerine eğitim çalışmalarıyla öne çıkan Sakarya Valisi Okutan getirildi.

Cumhurbaşkanı Ahmet Necdet Sezer'in hükümetin valiler kararnamesine son dakika müdahalesinde bulunduğu ortaya çıktı.

Sezer, hükümetin Adana Valiliği'ne önerdiği Batman Valisi Haluk İmga'yı memleketi Afyonkarahisar'a kaydırdı. Sezer'in bu son dakika müdahalesi üzerine hükümet de Adana'ya Kahramanmaraş Valisi İlhan Atış'ı getirdi.

Agos Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Hrant Dink suikastı nedeniyle eleştirilerin boy hedefi olan Trabzon Valisi Hüseyin Yavuzdemir de kararname ile merkeze alındı. Trabzon Valiliği'ne, eğitim çalışmalarıyla öne çıkan ve ilinde bir kaç kez "yılın eğitimcisi" seçilen Sakarya Valisi Nuri Okutan'ın atanması dikkat çekti. İçişleri Bakanı Abdülkadir Aksu'nun Trabzon'a, Kahramanmaraş Valisi Atış'ı getirmek istediği; ancak Erdoğan'ın Okutan'ı isteyerek bu atamayı gerçekleştirdiği öğrenildi.

Okutan'ın, eğitime verdiği önemin yanı sıra toplumsal olaylara müdahale yöntemiyle de Erdoğan'ın beğenisini kazandığı bildirildi. Okutan, Sakarya'da bir süre Kürt kökenli vatandaşları hedef alan olaylara gece yarısı pijamasıyla gelip müdahale ederek yatıştırmasıyla da gündeme gelmişti.

Sezer'in, Emniyet Genel Müdürlüğü'ne getirilen İzmir Valisi Oğuz Kaan Köksal'ın atanmasına sıcak bakmayarak karşı çıktığı yönündeki iddialar ise Köşk kaynaklarınca doğrulanmadı. Köşk kaynaklarından, "Sayın Cumhurbaşkanı'nın Sayın Köksal'a karşı çıkması söz konusu değil. Bu, bu tür tasarruflar öncesinde yıpratmaya yönelik bir kampanyanın medyaya yansımaları olabilir" değerlendirmesi geldi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber