TBMM'de şapka krizi!

Kaynak : Milliyet
Haber Giriş : 07 Mart 2007 16:54, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

TBMM Genel Kurulu'nda 8 Mart Dünya Kadınlar Günü nedeniyle yapılan özel oturumu izlemeye gelen bir grup kadın, Genel Kurul'un izleyici locasına girişlerinde manto ve şapkalarını çıkarmalarının istenmesine tepki gösterdi.

Bazı kadın derneklerine üye kadınlar, TBMM Genel Kurulu'nda düzenlenen 8 Mart Dünya Kadınlar Günü özel oturumu izlemek üzere TBMM'ye geldi. Oturumu izlemek üzere dinleyici locasına gelen kadınlar, polislerin engellemesiyle karşılaştı. Aralarında bazıları şapkalı olan kadınlardan içtüzük gereği manto ve şapkalarının çıkarmaları istenirken, kadınlar buna tepki gösterdi.

TÜRBAN SERBEST, ŞAPKA YASAK

Durumu protesto ederek Genel Kurul Salonundan çıkan kadınlardan Suna Germen, dinleyici locasında kendileri dışında türbanlı kadınların da bulunduğuna işaret ederek, bu durumu görevlilere aktardıklarında ?Başörtüsü kıyafeti tamamlıyor" yanıtı aldıklarını söyledi. Germen, ?Ama biz taktığımız şapkalarla içeri giremiyoruz. Ayak ayak üstüne atarak oturmamız yasak, çünkü aşağıdan kötü görünüyormuş. Hayatımda, kendi ülkemde, Atatürk'ün ülkesinde böyle bir şey görmedim. Ey Nimet Çubukçu, oradan çık, bizim hakkımızı savun. Nasıl şapkayla giremezmişiz biz? Başörtüsü kıyafetin bütünü oluyor ama şapka yasak. Ne demek bu?" diye konuştu.

Genel Kurul salonundan ayrılan kadınların TBMM bahçesinde de tepkileri sü

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber