8 Mart 2007'nin Önemli Gündem Başlıkları...

Kaynak : İhlas Haber Ajansı
Haber Giriş : 08 Mart 2007 09:15, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Gündem-8 Mart 2007- Perşembe

1- Dünya Kadınlar Günü kutlanıyor...

- Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, Nevşehir'de Devlet Bakanı Nimet Çubukçu'nun ev sahipliğinde düzenlenen "Toplumsal Yaşamımızda Kadınlarımız" konulu panelin açılışında konuşacak.

- TBMM Başkanı Bülent Arınç, Dünya Kadınlar Günü dolayısıyla en yaşlı kadın parlamenterler ile TPB yönetim kurulu üyelerini kabul edecek, TBMM'de görev yapan kadın parlamento muhabirleri ile bir araya gelecek.

- Anavatan Partisi Genel Başkanı Erkan Mumcu, Türk Metal-İş Sendikasınca düzenlenen "Kadın İşçiler Büyük Kurultayı"nda konuşacak.

- DYP Genel Başkanı Mehmet Ağar, parti genel merkezinde düzenlenecek Kadınlar Günü etkinliğine katılacak.

- DSP Genel Başkanı Zeki Sezer, partisince Yalova'da düzenlenen "Kadın Şöleni"ne katılacak.

- CHP İstanbul İl Kadın Kolu, Taksim Cumhuriyet Anıtı'na çelenk bırakacak.

- Atatürk'ün annesi Zübeyde Hanım için İzmir Karşıyaka'daki kabri başında ve Cumhuriyet Meydanı'nda tören düzenlenecek.

- Bakırköy'de yaptırılan Zübeyde Hanım büstü açılacak.

- Dışişleri Mensupları Eşleri Dayanışma Derneği onursal başkanı Hayrünnisa Gül himayesinde Dünya Kadınlar Günü dolayısıyla Devlet Konukevi'nde akşam yemeği düzenlenecek.

- Dünya kadınlar günü dolayısıyla yurt çapında çeşitli etkinlikler düzenlenecek.

2- Cumhurbaşkanı Ahmet Necdet Sezer, Genelkurmay Başkanı Orgeneral Yaşar Büyükanıt'ı Çankaya Köşkü'nde kabul edecek.

- Katar Başbakan Birinci Yardımcısı ve Dışişleri Bakanı Şeyh Hamad Bin Jassim Bin Jabr Al-Thani ve beraberindeki heyet de Cumhurbaşkanı Sezer tarafından Çankaya Köşkü'nde kabul edilecek.

3- Tüsiad heyetinin Ankara temasları...

- TBMM Başkanı Bülent Arınç, TÜSİAD Yönetim Kurulu Başkanı Arzuhan Yalçındağ ve yönetim kurulu üyelerini kabul edecek.

- Tüsiad heyeti, Çevre ve Orman Bakanı Osman Pepe tarafından da kabul edilecek.

4- Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, Nevşehir'de TOKİ'nin anahtar teslimi ve toplu açılış törenine katılacak.

- Erdoğan, Kapadokya Meslek Yüksek Okulunu ziyaret edecek.

- Başbakan Erdoğan, Bakü'de yarın yapılacak "Türkiye-Azerbaycan Diasporaları 1. Ortak Forumu"na katılmak üzere Azerbaycan'a gidecek.

5- Kosova Başbakanı Agim Çeku, Ankara'da temaslarda bulunuyor...

- Çeku, Dışişleri Bakanı ve Başbakan Yardımcısı Abdullah Gül ile bir araya gelecek, TOBB'da konferans verecek.

6- AB Komisyonu'nun Kurumlararası İşbirliği ve İletişimden sorumlu Başkan Yardımcısı Margot Wallström, Ankara'da temaslarda bulunacak.

- Wallström, Dışişleri Bakanı ve Başbakan Yardımcısı Abdullah Gül, Devlet Bakanı ve Başbakan Yardımcısı Abdüllatif Şener ile bir araya gelecek.

7- Dışişleri Bakanı ve Başbakan Yardımcısı Abdullah Gül ile Milli Eğitim Bakanı Hüseyin Çelik, eski Milli Eğitim Bakanlarından Ahmet Tevfik İleri'nin adını taşıyan bakanlıktaki salonun açılış törenine katılacak.

8- Devlet Bakanı Kürşad Tüzmen, İsrail'den dönüyor...

- İsrail Tarım Bakanı Şalom Simhon ile bir araya gelecek Tüzmen, görüşmesinin ardından Türkiye'ye hareket edecek.

9- Maliye Bakanı Kemal Unakıtan, Marmara Üniversitesi Maliye Araştırma ve Uygulama Merkezinin, Prof. Dr. Halil Nadaroğlu anısına İstanbul'da düzenleyeceği "2006 Yılı Bütçe Gerçekleşmeleri, 2007 Yılı Hedefleri ve

Beklentiler" konulu toplantıya konuşmacı olarak katılacak.

10- Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Hilmi Güler, Stratejik Teknik Ekonomik Araştırmalar Merkezinin (STEAM) İstanbul'da düzenleyeceği "6'ncı Enerji Arenası"na katılacak.

11- Sanayi ve Ticaret Bakanı Ali Coşkun, Muğla'da, toplantılara katılacak ve çeşitli ziyaretlerde bulunacak.

- Bakan Coşkun, İzmir Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliğinin basın ödülleri törenine de katılacak.

12- Berlin'de uluslararası Turizm Fuarı'na katılan Kültür ve Turizm Bakanı Atilla Koç, basın toplantısı yapacak.

13- TBMM'den...

- Genel Kurulda, Yurtdışına Çıkış Harcı Hakkında Kanun Tasarısının görüşülmesine devam edilecek.

- HYP Genel Başkanı Yaşar Nuri Öztürk, basın toplantısı yapacak.

- CHP Genel Sekreter Yardımcısı Oğuz Oyan, basın toplantısı düzenleyecek.

- Sağlık ve Sosyal İşler Komisyonunda, Cumhurbaşkanı Ahmet Necdet Sezer tarafından TBMM'ye iade edilen, kamuoyunda "yabancı doktorların Türkiye'de çalıştırılmasına olanak sağlayan yasa" olarak bilinen düzenleme ile çocukların uçucu maddelerden korunmasına ilişkin teklif görüşülecek.

- Türkçedeki bozulma ve yabancılaşmanın araştırılması amacıyla kurulan komisyon, TDK Başkanı Şükrü Haluk Akalın'ı dinleyecek.

- AB Uyum Komisyonu, Türkiye Hakimler ve Savcılar Birliği Kanunu Tasarısını ele alacak.

14- TBMM heyeti, Antalya ve Diyarbakır'da...

- TBMM Çocuklarda ve Gençlerde Artan Şiddet Eğilimi ile Okullarda Meydana Gelen Olayların Araştırılarak Alınması Gereken Önlemlerin Belirlenmesi Amacıyla Kurulan Meclis Araştırma Komisyonu Başkanı ve üyeleri, Diyarbakır'da okul müdürü ve öğretmenleriyle toplantı düzenleyecek.

- Komisyonu üyeleri, Antalya'da erkek yetiştirme yurdu, AMATEM, Zübeyde Hanım Yetiştirme Yurdu'nu ziyaret ederek, okul müdür ve müdür yardımcıları ile rehber ve branş öğretmenleriyle toplantı yapacak.

15- KKTC Cumhurbaşkanı Mehmet Ali Talat, İstanbul'da, Deniz Ticaret Odası ile KKTC Lefke Avrupa Üniversitesi arasında Kıbrıs'ın ilk denizcilik okulunun kurulmasına ilişkin protokolün imza törenine katılacak.

- Talat, Azerbaycan ve Türk Diasporası 1. Forumu'na katılmak üzere Azerbaycan'a gidecek.

16- KKTC kültürünün İngiltere'de tanıtılması amacıyla Londra'da düzenlenen "KKTC Festivali"nin açılışı, KKTC Başbakanı Ferdi Sabit Soyer tarafından yapılacak.

- Soyer, program çerçevesinde düzenlenen resim ve karikatür sergisinin açılışını da yaparak konuklara hitap edecek.

17- Eski İzmir Valisi Oğuz Kağan Köksal, Emniyet Genel Müdürlüğüne atanmasıyla ilgili açıklamalarda bulunmak üzere basın toplantısı yapacak.

18- Dışişleri Bakanlığının yeni Sözcüsü Levent Bilman, göreve gelmesinin ardından ilk haftalık basın toplantısını düzenleyecek.

19- BBP Genel Başkanı Muhsin Yazıcıoğlu, Adana'da partisinin genişletilmiş il divan toplantısına katılacak, çeşitli ziyaretlerde bulunacak.

20- "Sendikal Kriz ve Alternatif Sendikal Arayışlar Çerçevesinde Öneriler Sempozyumu", işçi ve memur sendikaları konfederasyonu temsilcilerinin de katılımıyla Ankara'da yapılacak.

21- Türkiye Masası şefi Lorenzo Giorgianni başkanlığındaki Uluslararası Para Fonu (IMF) heyetinin Ankara'daki temasları izleniyor.

22- OYAK yönetiminde birinci yılını tamamlayan Erdemir Grubunun 2006 yılı mali sonuçları, İstanbul'da düzenlenecek basın toplantısı ile açıklanacak.

23- Dış Ekonomik İlişkiler Kurulu (DEİK) bünyesinde faaliyet gösteren Türk- Çin İş Konseyi tarafından İstanbul'da, Türkiye ile Çin arasında karşılıklı yatırım hacminin artırılmasına yönelik çalışmaların ele alınacağı bir toplantı düzenlenecek.

24- Fuar... Toplantı...

- Bu yıl 11'incisi düzenlenecek olan İstanbul Uluslararası Motosiklet Fuarı, kapılarını meraklılara açacak.

- Ankara Sivil Toplum Meclisinin olağan toplantısı, Ankara Ticaret Odası'nda yapılacak.

25- Kök hücre tedavisi umut kaynağı ama...

- Türk Hematoloji Derneği Genel Sekreteri Doç. Dr. Mutlu Arat:

- "Her organın kendisine ait kök hücresi olduğu anlaşıldıktan sonra toplumdaki en büyük yanılsama, kök hücre tedavisiyle çalışmayan organların tekrar işlevsel hale gelebileceği. Bu bir umut kaynağı ama bunun için önümüzde daha çok yol var."

- "Bu konuyu ticari meta haline getirip kullanmak isteyen firmalar, şahsiyetler, hekimler var."

26- Güneydoğu kadını, töreyle anılmak istemiyor.

- Son yıllarda daha çok töre, namus cinayetleri ve şiddet mağduru olarak anılan bölge kadını, artık iş yaşamındaki başarılarıyla gündeme gelmek istiyor.

- DİKAD Başkanı Baran: "Artık medyada, özellikle televizyon dizileriyle anlatılarak, gündem oluşturulmaya çalışılan şekliyle gündeme gelmek istemiyoruz."

27- Dünya camilerine Demirci halısı...

- Manisa'nın Demirci ilçesinde ilmek ilmek dokunan halılar, dünya genelindeki 3 bin, Türkiye'de ise 19 bin camiyi süslüyor.

- ABD, Avustralya, Japonya, Şili gibi toplam 22 ülkedeki camilere halı üretimi yapan firma, Kazakistan Cumhurbaşkanlığı konutuna ait mescide de halı döşedi.

28- Büyükler küçükleri sildi...

- Perakende pazarını, büyük marketler ele geçirdi.

- 1998 yılında 2 bin 135 adet olan hipermarket ve süpermarket zincir adedi, 2004 yılında yüzde 125 artışla 4 bin 809'a ulaştı.

- Aynı dönemde bakkal sayısı ise ciddi şekilde düştü. 32 bin 639 bakkalın kepenk kapattığı bu dönemde, bakkal sayısı 122 bin 781'e geriledi.

29- Gençlik ve Spor Genel Müdürü Mehmet Atalay, özerk olan federasyonların başkanları ve gençlik spor il müdürleriyle Bolu Abant'ta bir araya gelecek.

30- Efes Pilsen Basketbol Takımı, ULEB Avrupa Ligi 2. tur (F) Grubu 4. maçında, Abdi İpekçi Spor Salonu'nda, Yunanistan'ın Panathinaikos takımıyla karşılaşacak.

31- Basketbolda FIBA Erkekler Avrupa Kupası play off çeyrek final 2. maçında Türk Telekomspor, İtalya'da Virtus Europonteggi Bologna takımıyla karşılaşacak.

32- Lig B 1. ve 3. klasman gruplarında 5. hafta maçları yapılacak.

33- Bayanlar Birinci Voleybol Ligi Klasman Grubu'nda Ankara'da 2, İstanbul'da 1 maç yapılacak.

34- Beşiktaş Kulübü Divan Kurulu'nun yeni başkanı Yalçın Karadeniz ve yönetim kurulu üyeleri, kulüp binasında düzenlenecek törenle mazbatalarını alacaklar.

35- Galatasaray'ın evinde bileğini bükmek zor.

- Sarı-kırmızılılar, Turkcell Süper Lig'de Ali Sami Yen Stadı'nda oynadığı son 22 maçta yenilgi yüzü görmedi.

- Son olarak evinde Fenerbahçe'ye yenilen "Cim Bom", 22 maçta 18 galibiyet, 4 beraberlik elde etti.

- Galatasaray evinde rakip kalelere 63 gol atarken, kalesinde 19 gol gördü.

36- Mert Nobre "dalya" diyecek.

- Beşiktaş'ın Brezilya asıllı futbolcusu Nobre, hafta sonundaki Ankaragücü maçında forma giymesi durumunda, Türkiye'deki kariyerinde 100. lig maçına çıkacak.

- Türkiye'deki 4. sezonunu geçiren Nobre, 80'i Fenerbahçe, 19'u da Beşiktaş'ta olmak üzere forma giydiği toplam 99 lig maçında, fileleri toplam 51 kez havalandırdı.

37- Galatasaray'da Carrusca, forma bulamıyor.

- Büyük ümitlerle transfer edilen Arjantinli oyuncu, bu sezon sadece 1 maçta, 90 dakikayı tamamladı.

- Bu sezon oynanan tüm resmi karşılaşmalardan sadece 13'ünde forma giyen Arjantinli futbolcu, 6 maçta ilk 11'de şans bulabildi.

Kaynak : Anadolu Ajansı


8 MART 2007 PERŞEMBE GÜNDEMİ

Cumhurbaşkanı Sezer'in programı

- Cumhurbaşkanı Ahmet Necdet Sezer, saat 11.15'te Katar Başbakan Birinci Yardımcısı ve Dışişleri Bakanı Şeyh Hamad Bin Jassım Bin Jabr Al-Thanı ve beraberindeki heyeti, saat 14.30'da Genelkurmay Başkanı Orgeneral Yaşar Büyükanıt'ı kabul edecek.

Başbakan Erdoğan'ın programı

- Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, saat 11.00'de Nevşehir'de ''Toplumsal Yaşamımızda Kadınlarımız'' konulu panelin açılışında konuşacak, saat 13.30'da TOKİ'nin anahtar teslimi ve toplu açılış törenine katılacak, saat 15.30'da Kapadokya Meslek Yüksek Okulu'nu ziyaret edecek, saat 19.00'da Azerbaycan'a hareket edecek.

TBMM gündemi

- TBMM Başkanı Bülent Arınç, saat 11.00'de TÜSİAD Yönetim Kurulu Başkanı Arzuhan Yalçındağ ve Yönetim Kurulu üyelerini kabul edecek, saat 13.30'da en yaşlı kadın parlamenter ve Türk Parlamenterler Birliği yönetimini kabul edecek, saat 17.00'de TBMM'de görev yapan kadın parlamento muhabirleri ile toplantıya katılacak.

- TBMM Genel Kurulu saat 14.00'te toplanacak.

- CHP Milletvekili Oğuz Oyan, basın toplantısı yapacak.

- HYP Genel Başkanı Yaşar Nuri Öztürk basın toplantısı düzenleyecek.

- Anavatan Partili İbrahim Özdoğan basın toplantısı yapacak.

- TBMM Sağlık, Aile, Çalışma ve Sosyal İşler Komisyonu, TBMM AB Uyum Komisyonu, Türkçenin Korunması Araştırma Komisyonu toplanacak.

KKTC Cumhurbaşkanı Talat, İstanbul'da

- KKTC Cumhurbaşkanı Mehmet Ali Talat, Deniz Ticaret Odası'nın Mart ayı meclis toplantısına katılacak.

Bakanların faaliyetleri

- Dışişleri Bakanı ve Başbakan Yardımcısı Abdullah Gül, saat 13.30'da AB Komisyonu'nun kurumlararası işbirliği ve iletişimden sorumlu Başkan Yardımcısı Margot Wallström'le, saat 18.00'de Kosova Başbakanı Agim Çeku, ile görüşecek.

- Maliye Bakanı Kemal Unakıtan, saat 10.30'da Marmara Üniversitesi'nde '2006 Yılı Bütçe Gerçekleşmeleri, 2007 Yılı Hedefleri ve Beklentileri' konulu toplantıya katılacak.

- Devlet Bakanı Nimet Çubukçu Kapadokya Kültür ve Sanat Merkezi'nde 'Toplumsal Yaşamda Kadınlarımız' konulu toplantıya katılacak.

- Devlet Bakanı ve Başbakan Yardımcısı Abdüllatif Şener, saat 10.00'da AB Komisyon Başkan Yardımcısı Margot Wallström'ü kabul edecek.

- Çevre ve Orman Bakanı Osman Pepe, saat 14.30'da TÜSİAD Yönetim Kurulu Başkanı Arzuhan Yalçındağ ve Yönetim Kurulu üyelerini kabul edecek.

- Milli Eğitim Bakanı Hüseyin Çelik, saat 10.00'da 'Ahmet Tevfik İleri' salonunun açılışına katılacak.

- Sanayi ve Ticaret Bakan Ali Coşkun, Muğla'da temaslarda bulunacak.

- Sağlık Bakanı Recep Akdağ, Aksaray'da ziyaretlerde bulunacak.

- Devlet Bakanı Kürşad Tüzmen, İsrail'deki temaslarını tamamlayarak Türkiye'ye dönecek.

- Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Hilmi Güler, Stratejik Teknik Ekonomik

Araştırmalar Merkezinin (STEAM) İstanbul'da düzenleyeceği ''6. Enerji

Arenası''na katılacak.

- Kültür ve Turizm Bakanı Atilla Koç, Berlin'de basın toplantısı yapacak.

Siyasi partilerin faaliyetleri

- Anavatan Partisi Genel Başkanı Erkan Mumcu, saat 10.00'da Türk Metal İş Sendikası tarafından düzenlenen 'Kadın İşçileri Büyük Kurultayı'na katılacak.

- DYP Genel Başkanı Mehmet Ağar, saat 13.00'te, '8 Mart Dünya Kadınlar Günü' dolayısıyla basın açıklaması yapacak.

- BBP Genel Başkanı Muhsin Yazıcıoğlu, Adana'da çeşitli ziyaretlerde bulunacak.

- DSP Genel Başkanı Zeki Sezer, Yalova'da ''Kadın Şöleni''ne katılacak.

Basın toplantısı, tören, eylem, panel, toplantı, görüşme, ziyaret

- Kosova Başbakanı Agim Çeku, saat 14.00'te TOBB'u ziyaret edecek.

- Dışişleri Sözcüsü Levent Bilman, saat 11.30'da haftalık basın toplantısı düzenleyecek.

- 8 Mart Dünya Kadınlar Günü nedeniyle çeşitli etkinlikler düzenlenecek.

- ATO Başkanı Sinan Aygün, saat 10.00'da Ankara Sivil Toplum Meclisi tarafından düzenlene toplantıya katılacak.

- TBMM Çocuklarda ve Gençlerde Artan Şiddet Eğilimi ile Okullarda Meydana

Gelen Olayların Araştırılarak Alınması Gereken Önlemlerin Belirlenmesi

Amacıyla Kurulan Meclis Araştırma Komisyonu Başkanı ve üyeleri, Diyarbakır ve Antalya'da temaslarda bulunacak.

- Dışişleri Mensupları Eşleri Dayanışma Derneği onursal başkanı Hayrünnisa

Gül himayesinde Dünya Kadınlar Günü dolayısıyla Devlet Konukevi'nde akşam

yemeği düzenlenecek.

- Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek, saat 11.30'da BELMEK üyelerinin resimlerinden oluşan resim sergisinin açılışını yapacak.

- Keçiören Belediye Başkanlığı tarafından, saat 13.00'te 8 Mart Dünya Kadınlar Günü dolayısıyla kutlama programı düzenlenecek.

- Çankaya Belediyesi 8 Mart Dünya Kadınlar Günü etkinlikleri saat 11.00'de başlayacak.

- Ankara Tabip Odası, saat 10.30'da '8 Mart Tarihinde Hekim Sayısı Yetersiz' konulu basın toplantısı düzenleyecek.

- Büro Memur Sen tarafından, saat 11.00'de Silahların Gölgesinde Dünya Kadınlar Günü konulu basın açıklaması yapılacak

- Hak İş Genel Başkanı Salim Uslu, saat 11.00'de Dünya Kadınlar Günü etkinliklerine katılacak.

- İLKAV'ın kapatılması ile ilgili olarak, saat 12.00'de basın açıklaması yapılacak.

- DEHAP eski yöneticileri hakkında açılan davaya, saat 09.15'te devam edilecek.

- İnsan Hakları Derneği, saat 12.30'da Abdullah Öcalan'ın sağlık durumuyla ilgili yaşana spekülasyonlarla ilgili basın açıklaması yapacak.

- Sanat Fotoğrafçısı Gül Ezen'in siyah beyaz fotoğraflardan oluşan sergisi Resim Heykel Müzesi'nde açılacak.

- Dünya Böbrek Günü nedeniyle saat 10.00'da Ankara'da toplantı düzenlenecek.

- Türk - Çin Ekonomik İşbirliM'fcyelerini kabul edecek.

- Miği Konseyi Toplantısı, TOBB Levent Plaza'da gerçekleştirilecek.

- İstanbul Emniyet Müdürlüğü Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü'nde basın açıklaması düzenlenecek.

- Kasımpaşa Kulaksız Mezarlığı'nda, Nusret Mayın Gemisi Komutanı Yüzbaşı Tophaneli İsmail Hakkı Bey'in Anıt Mezarı'nın açılışı yapılacak.

- İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş, Kıraç'ta yapımı tamamlanan Kıraç Sağlık Ocağı'nın açılışını gerçekleştirecek.

- CNR-İstanbul Fuar Merkezi'nde, Uluslararası Tüm Optik ve Oftalmolojik Ürünler Fuarı'nın açılışı, İTO Başkanı Murat Yalçıntaş tarafından gerçekleştirilecek.

- Liberal Gençler, Şişli Adliyesi önünde Youtube adlı web sitesinin kapatılmasını protesto edecek.

- Özgür Düşünce ve Eğitim Hakları Derneği, Sirkeci Postanesi önünde basın açıklaması düzenleyecek.

- İnsan Hakları Derneği İstanbul Şubesi'nde yapılacak olan törende, 2007 Düşünce ve İfade Özgürlüğü Ödülleri sahiplerini bulacak.

- BBP Kağıthane İlçe Teşkilatı, belediye başkanlığı nikah salonunda "Yol Ayrımındaki Türkiye" konulu konferans düzenleyecek.

- Çukurova Üniversitesi (ÇÜ) Mühendislik ve Mimarlık Fakültesi Maden Mühendisliği ve TMMOB tarafından ortaklaşa "Maden İşletmelirnde İş Sağlığı ve Güvenliği" konulu sempozyum gerçekleştirilecek.

- Gaziantep'in Nurdağı ilçesinde meydana gelen trafik kazasında ölen 5 kişinin cenazesi bugün ilçede toprağa verilecek.

- Eski İzmir Valisi Oğuz Kağan Köksal basın toplantısı düzenleyecek.

DÜNYA GÜNDEMİ

Küresel ısınma

- Brüksel'de biraraya gelen AB'li liderler, kürüsel ısınma, iklim değişikliği ve enerji politikalarını görüşecek.

Kuzey İrlanda'da seçim

- Seçim sonuçlarının açıklanması bekleniyor.

NATO Genel Sekreteri'nin Sırbistan ziyareti

- NATO Genel Sekreteri Jab de Hoop Scheffer, Sırbistan'daki ziyareti kapsamında basın toplantısı düzenleyecek.

Guantanamo'daki Almanya doğumlu Türk

- Almanya eski İstihbarat Başkanı, Almanya doğumlu Türk'ün Guantanamo'da bulunmasına ilişkin olarak komisyon tarafından dinlenecek.

Ukrayna Devlet Başkanı Yuşçenko'nun Brüksel ziyareti

- Ukrayna Devlet Başkanı Viktor Yuşçenko, Brüksel ziyareti kapsamında basın toplantısı düzenliyor.

İngiltere'de uyuşturucu kullanımı

- İngiltere'de uyuşturucu kullanımı üzerine yapılan bir araştırmanın sonucu açıklanacak.

Madrid'teki bombamala olayı

- Madrid'te bir tren istasyonunda meydana gelen bombalama olayına ilişkin yargı süreci devam ediyor.

SPOR GÜNDEMİ

- Efes Pilsen, ULEB Erkekler Avrupa Ligi 2. tur F Grubu'ndaki dördüncü maçında Yunanistan'ın Panathinaikos takımıyla Abdi İpekçi Spor Salonu'nda, saat 20.15'te karşı karşıya gelecek.

- Türk Telekomspor, FIBA Erkekler Avrupa Kupası çeyrek final ikinci maçında İtalya'nın Virtus Bologna takımıyla deplasmanda, saat 21.30'da karşılaşacak.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber