Mevsimlik işçi çocuklarına okul otobüs

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 08 Mart 2007 12:07, Son Güncelleme : 15 Ağustos 2021 18:59

Mevsimlik işçi arak göçen ailelerin çocukları, otobüs okulla eğitime kazandırılacak. Tarlalardan toplanacak çocuklar, okula dönüştürülen otobüste öğrenim görecek.

Denizli'nin Honaz ilçesi Kocabaş beldesinde yaşayan halkın büyük çoğunluğu mevsimlik işçi olarak çalışıyor. Genellikle tarlalarda çalışan belde halkı, nisan ayının gelmesiyle birlikte ailece göçüyor. Tarlalara kurdukları çadırlarda kalan halk, mevsimlik göçlerle birlikte çocuklarını okuldan alıyor. Beldenin Hürriyet, Cumhuriyet ve Demokrasi mahallelerinde oturan vatandaşların çocuklarının öğreminde akranlarından geride olduğunu belirten Honaz Kaymakamı Atila Kantay, "Bu vatandaşlar, mayıs ortasında köylerinden topluca ayrılıp çocuklarıyla beraber başka yörelere tarım işçiliği için göç ediyor. Çalışma sezonlarında çocuklar, çadırlarda sağlıksız şartlarda ebeveynleriyle birlikte yaşıyor. Mayıs-haziran ve eylül-ekim dönemlerinde göçmen oldukları için okula devam etmiyor ve çoğunlukla da sınıfta kalıyor." dedi.

Kaymakam Kantay, çocukların okullarından uzak kalmaması için çalışma başlattıklarını söyledi. Otobüs okul projesini hayata geçireceklerini belirten Katay, eğitim öğretim döneminde çocukların tarlalardan toplanarak otobüs okulda öğrenim göreceğini söyledi. Otobüs okulun tarlalara yakın bir yerde sabit duracağını anlatan Kantay, çocukların tarlalardan servislerle otobüse getirileceğini söyledi. Otobüs okul projesine Denizli Valisi Hasan Canpolat'ın da sıcak baktığını belirten Kaymakam Kantay, mayıs ayında uygulamanın hayata geçirileceğini belirtti.

Kaymakam Atila Kantay, çocukların eğitimden uzak kalmaması için bir de yurt projeleri olduğunu kaydetti. Mevsimlik işçi olarak göçen ailelerin çocuklarını yurtlarda barındıracaklarını belirten Kantay, aileleri buna ikna etmeninse zor olduğunu söyledi. Kantay, "Aileler çocukları üzerinden para kazanıyor. Bu yüzden çocuklar okuldan alınıyor. Aile göç ettiği için de çocuklar beraber götürülüyor. Bunun önüne geçmek için kaymakamlık olarak çalışma başlattık." diye konuştu.

Daha önce de Eskişehir ve Ağrı'da benzer çalışmalar yürüttüğünü aktaran Kaymakam Kantay, olumlu sonuçlar alındığını belirtti.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber