Ulusal Doktor Veritabanı/Doktor Bilgi Bankası hakkında önemli duyuru

Kaynak : Memurlar.Net
Haber Giriş : 08 Mart 2007 13:30, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Sağlık Bakanlığı, Sağlıkta Dönüşüm Programı çerçevesinde yer alan Türkiye Sağlık Bilgi Sistemi/e-Sağlık Projesi kapsamında reçete, e-reçete ve diğer işlemlerde kullanılması amacıyla geçtiğimiz yıl içerisinde Ulusal Doktor Veritabanı / Doktor Bilgi Bankası oluşturmuştu. Konu ile ilgili haber 11 Mayıs 2006 tarihinde sitemizde de yer almıştı.

Bilgi İşlem Daire Başkanlığı, 28 Şubat 2007 tarihinde yayımladığı yeni bir yazıda Ulusal Doktor Veritabanı / Doktor Bilgi Bankasında yer alan verilerin, sağlık harcamaları denetimi kapsamında Maliye Bakanlığı ve Çalışma Sosyal Güvenlik Bakanlığına bağlı geri ödeme kurumlarınca sorgulanabileceğini ve geri ödemelerde provizyon verilmesine esas oluşturacağını tekrar hatırlatarak, kamu ve özel tüm sağlık kurum ve kuruluşlarında çalışan hekimlerin söz konusu veritabanındaki bilgilerini mutlak surette kontrol ederek gerekli düzeltmeleri yapmalarını istedi.

Yazıda, Ulusal Doktor Veritabanı / Doktor Bilgi Bankasında kayıtları bulunmayan hekimlerin verecekleri tıbbi hizmet bedellerinin Sosyal Güvenlik Kurumu tarafından ödenmeyeceği gibi yazacakları reçetelere de eczanelerden Sosyal Güvenlik Kurumu provizyonu verilmeyeceği özellikle vurgulandı.

Ulusal Doktor Veritabanı/Doktor Bilgi Bankasına aşağıdaki adresten ulaşabilir, kayıt düzeltme konusunda detaylı bilgi edinebilirsiniz:

sbu.saglik.gov.tr/drBank

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber