Başbakan'a suç duyurusu

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 08 Mart 2007 13:45, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Şefkat-Der Genel Başkanı Hayrettin Bulan ve dernek üyesi 4 kadın, ?kadının korunmasına yönelik kanun ve genelgeleri hayata geçirmeyerek görev ihmali yaptıklarını? öne sürdükleri Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, İçişleri Bakanı Abdülkadir Aksu, Adalet Bakanı Cemil Çiçek ve Devlet Bakanı Nimet Çubukçu hakkında suç duyurusunda bulundu.

Ankara Cumhuriyet Başsavcılığına suç duyurusu dilekçelerini verdiktan sonra Bulan, Ankara Adalet Sarayı önünde basın açıklaması yaptı.

Bulan, her yıl ortalama 500 kadının öldürüldüğünü ve binlerce kadının da gördüğü şiddet nedeniyle sakat kaldığını belirterek, Türkiye'de 20 ilde 33 kadın sığınma evinin bulunduğunu, bunların da kapasitelerinin yetersiz olduğunu söyledi.

Birçok kadının hayati tehlike nedeniyle savcılık ve valiliklere başvurduğunu ancak yine de öldürülmekten kurtulamadığını savunan Bulan, kadınların korunmasına yönelik kanun ve genelgelerin hayata geçirilmesi gerektiğini belirtti.

Bulan, kadın haklarına yönelik ihmalkarlıkların en büyük sorumluluğunun başta Başbakan Erdoğan ve görev alanları bakımından da İçişleri Bakanı Aksu ve Adalet Bakanı Çiçek ile Kadın ve Aileden Sorumlu Devlet Bakanı Çubukçu'ya ait olduğunu ileri sürdü.

Hayrettin Bulan, Başbakan Erdoğan ve ilgili bakanlar hakkında çok yönlü soruşturma açılması ve Yüce Divana sevk edilmeleri için suç duyurusunda bulunduklarını kaydetti.

Suç duyurusu dilekçesinde, CHP Genel Başkanı Deniz Baykal, DYP Genel Başkanı Mehmet Ağar, Anavatan Partisi Genel Başkanı Erkan Mumcu ile çok sayıda sivil toplum kuruluşunun başkan ve temsilcileri de tanık olarak gösterildi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber