300 bin kişinin çalıştığı Sağlık Bakanlığı'nda Bin 66 kişi görevde yükselecek

Kaynak : İhlas Haber Ajansı
Haber Giriş : 08 Mart 2007 14:55, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Türk Sağlık-Sen Sağlık Bakanlığı tarafından 12 mayıs 2007 tarihinde yapılacağı açıklanan görevde yükselme sınavı ile ilgili bir rapor hazırladı.

Hazırlanan raporda son olarak bakanlık tarafından 2000 yılında yapılan görevde yükselme sınavının açılmasını binlerce sağlık çalışanının beklediği belirtilerek, bakanlığın sadece şef, memur, ambar memuru ve şoför kadroları için sınav açılacağını açıklamasının hayal kırıklığı yarattığı ifade edildi. Raporda, sınavla 300 bine yakın çalışanı bulunan sağlık bakanlığında görevde yükselme sınav sonucunda sadece 1067 personele görevde yükselme imkanı tanındığı, bu bin 66 kişiden 267'sinin şef, 282'sinin memur, 250'sinin ambar memuru, 267'sinin ise şoför kadrolarına atanarak görevde yükseleceği belirtildi. Sınava başvurular 07-16 Mart tarihleri arasında internet üzerinden yapılacak. Sınav için yapılacak olan eğitime ilan edilen kadroların sadece 3 katı başvurunun kabul edilecek olması nedeniyle eğitime tabi tutulacak personel sayısı 3 bin 198 ile sınırlı kalacak. Görevde yükselme eğitimi Ankara'da, zamanı ve programı daha sonra personele duyurulacak şekilde yapılacak. Türk Sağlık-Sen Genel Başkanı Önder Kahveci, Sağlık Bakanlığı'nın yapmayı planladığı sınavın hayal kırıttığı yaratarak sağlık çalışanlarını hüsrana uğrattığını belirtti. Sadece 4 ünvanda görevde yükselme sınavının yapılacak olmasının sağlık çalışanlarını görmezden gelmek, onların çağrılarına kulak tıkamak olduğunu ifade eden Kahveci, "Sağlık Bakanlığı yaptığı her düzenlemede çalışanları mağdur etmeye devam ediyor. Görevde yükselme sınavı ile bu mağduriyetlere bir yenisi daha eklenmiş oldu. Binlerce sağlık çalışanı bu sınavın yapılmasını bekliyordu. Fakat bakanlık sağlık çalışanlarını gözardı ederek, sadece 4 unvan için 1067 kadro açarak sağlık çalışanları ile adeta dalga geçiyor. Sadece 4 unvanda yapılacak olan bir sınav çalışanların taleplerini görmezden gelmek onların çağrılarına kulak tıkamaktır. Binlerce insanın umutları ile oynamaya, beklentilerini boşa çıkarmaya hiç kimsenin hakkı yoktur" dedi. Hastane müdürlüğü, şube müdürlüğü, hastane müdür yardımcılığı gibi kadrolarla ilgili olarak görevde yükselme sınavı yapılmamasına dikkat çeken Kahveci, şöyle devam etti:

"Şef, ambar memurluğu, memurluk ve şoförlük unvanları için görevde yükselme sınavı açan bakanlık başta hastane müdürlüğü, hastane müdür yardımcılığı, şube müdürlüğü gibi birçok unvan için görevde yükselme sınavı yapmıyor. Sağlık Bakanlığı sanki küçük bir kurum gibi 1067 kişinin görevde yükseleceği bir sınav açmakla yetiniyor. Yoksa diğer kadrolar başka bir yöntemle mi bazılarına verilecek? Sağlık Bakanlığı liyakate göre değil, sadakate göre mi bu kadroları dağıtacak? Kısacası böyle bir görevde yükselme sınavı sağlık çalışanlarında rahatsızlık yaratmıştır. Bakanlık bu yanlış yoldan bir an önce dönerek daha çok unvanın yer aldığı ve çalışanların daha geniş kapsamlı katılabileceği bir sınav yapmalıdır".

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber