İmsak
Güneş
Öğle
İkindi
Akşam
Yatsı

Rize'lilerden Erdoğan'a: Okulumuz kapanmasın

Rizeliler, Rize Anadolu Lisesi'nin kapatılmamasını istiyor

Kaynak : Memurlar.Net
Haber Giriş : 30 Mayıs 2017 14:38, Son Güncelleme : 15 Ağustos 2021 18:59
Rize'lilerden Erdoğan'a: Okulumuz kapanmasın

Geçen haftaki Karadeniz ziyaretinde uğradığım Rize Anadolu Lisesi öğrencilerinin yoğun ilgisi ile karşılaştık.

Rize Anadolu Lisesi 30 yılı aşkın süredir Rize'lilere hizmet ediyor ve son yıllarda TEOG yerleştirmelerinde Rize ortalamasının üstünde puanla her yıl artan puanla öğrenci alıyor. 2016 yılı puan ortalaması 400'ün üstünde.

Okul kapanma tehlikesi ile karşı karşıya. Gerekçe hemen yakınında bulunan ve daha önce Anadolu Öğretmen Lisesi iken Anadolu Lisesine dönüştürülen okul. İki okulun varlığı valiliğin aklına kapatmayı getirmiş. Oysa ki iki okula da talep var ve Rize Merkez'de ihtiyaç da var. İkisi de açtığı kontenjanı dolduruyor.

Öğrenciler vali beyi bir programda yakalamışlar ve ona hitaben (Vali amca) başlıklı 400 mektubu iletmek istemişler. Vali bey almamış mektupları. Öğrencilere sizi mağdur etmeyeceğiz diyerek yanlarından uzaklaşmış. Oysa ki bu yıl okul öğrenci almayacak. Mevcut öğrenciler başka bir okulun bir katına taşınacak, orada her aidiyet yönünden hem de öğretmenleri gitmek zorunda kalacağından öğretmen yönünden sorun yaşayacaklar. Bu öğrencilerin performansları mutlaka etkilenecek. Ayrılmak istemiyorlar okullarından.

Konuştuğumuz veli ve vatandaşlar da şikayetçi durumdan. Binlerce mezunu olan okul kapatılır mı diyorlar.

Öğrenciler; Bakanlar İsmet YILMAZ, Nabi AVCI ve Süleyman SOYLU'ya da anlatmışlar dertlerini.

VALİ YARDIMCISI:SİZ TERÖRİST MİSİNİZ?

Bu süreçte en çok üzüldükleri ve gözlerini dolduran olay ise bir vali yardımcısının okullarına sahip çıkan öğrencilere "siz terörist misiniz?" demesi olmuş. Anlatırken bile gözleri doluyor ve "bizden ya da bu topraklardan terörist çıkar mı?" diye soruyorlar.

Ve Rize ile özel ilgisi olan müsteşar Yusuf TEKİN'den de yardım bekliyorlar.

Konuştuğumuz öğrenciler "hemşerimiz Sayın Cumhurbaşkanımıza ulaşmak istiyor ve derdimizi anlatmak istiyoruz, bayramda gelirse mutlaka ulaşmaya çalışacağız diyorlar."

Okul aynı zamanda Rize adını taşıması nedeniyle de önemli yöre halkı için.

Söylediğimiz gibi talep var, öğrenci var, öğretmen var köklü ve halk nezdinde bilinen sevilen bir okulun kapatılması doğru değil. Öğrencilerin ve yöre halkının hakli talebi karşılanmalıdır.

Maksut BALMUK

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber