Genel Kurul'da MHP'nin önerisi kabul edilmedi

MHP'nin, itfaiyecilerin sorunlarına ilişkin araştırma önergesinin gündeme alınması önerisi kabul edilmedi.

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 30 Mayıs 2017 17:21, Son Güncelleme : 15 Ağustos 2021 18:58
Genel Kurul'da MHP'nin önerisi kabul edilmedi

Genel Kurulda, partisinin grup önerisi üzerine söz alan MHP Adana Milletvekili Mevlüt Karakaya, itfaiyeciliğin riskli bir meslek olduğunu belirterek, bu kişilerin vatandaşların can ve mal güvenliğini canları pahasına koruduklarını kaydetti.

Uzun yıllarca görev yapıp da yaralanmayan veya büyük riskler atlatmayan itfaiyeci sayısının çok az olduğuna dikkati çeken Karakaya, itfaiyecilerin yıllardır bekleyen sorunlarının bulunduğunu söyledi.

Karakaya, itfaiyecilerin yıpranma tazminatlarını tam olarak alamadıklarını, özlük haklarının da tam ve yeterince belirlenmediğini ifade etti.

AK Parti İstanbul Milletvekili Hüseyin Bürge, canı pahasına alevlerle mücadele eden itfaiyecilerin vatandaşların canını ve malını koruduğunu ve kurtardığını söyledi.

İtfaiyecilerin özlük haklarının daha da iyileştirilmesinin önemine işaret eden Bürge, ancak bu konuda yapılanların da gözardı edilmemesi gerektiğini kaydetti. Bürge, ayrıca AK Parti döneminde yapılan düzenlemeyle itfaiyeciliğin, genel hizmetler sınıfına alındığını da anımsattı.

CHP İzmir Milletvekili Atila Sertel, itfaiyeciliğin bir meslek grubu sayılması gerektiğini dile getirerek, itfaiyecilerin özlük haklarını da tam olarak alamadıklarını söyledi.

İtfaiyeciliğin, dünyada tehlikeli meslekler arasında yer aldığını aktaran Sertel, bu kişilerin 2 bin 800 lira ile 5 bin lira arasında maaş aldıklarını, en fazla maaşın da CHP'li belediyelerde çalışanlara verildiğini savundu.

Konuşmaların ardından oylanan öneri kabul edilmedi.

Hüseyin Gazi Kaykı

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber