Maliye'den yeşil kartlılara denetim: Adamın BMW arabası var X5... Adam almış bir de yeşil kart

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 08 Mart 2007 17:22, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

İstanbul - Maliye Bakanı Kemal Unakıtan, yeşil kart alanlara yönelik çalışmalar yapıldığını belirterek, "Adamın BMW arabası var X5... Adam almış bir de yeşil kart. Bir adamın baktık ki 500 milyardan fazla parası var. Yeşil kart almış. Hepsi mahkemeye verilecek" dedi.

Marmara Üniversitesi Maliye Araştırma ve Uygulama Merkezi tarafından düzenlenen "2006 Yılı Bütçe Gerçekleşmeleri, 2007 Yılı Hedefleri ve Beklentiler" konulu toplantıda konuşan Unakıtan, bu yıl için bütçe açığını 2,7 olarak öngördüklerini belirterek, "2007 yılında da aynı politikaları devam ettireceğiz. Onlardan hiçbir sapma gösterme niyetinde değiliz. 2007 yılında da inşallah hedeflerden daha iyi neticeler elde ederiz" diye konuştu.

Unakıtan, yapılan bazı işlerin seçim için yapıldığı yönündeki eleştirilerle ilgili olarak ise "(Sayın Bakanım şu işiniz seçim için alınmış bir karardır diye koku alıyorum.) Kardeşim almayın böyle bir koku. O burnunu düzelt..." dedi.

IMF ile yapılan stand-by anlaşmasına da işaret eden Unakıtan, "IMF'den alacağımız paraya ihtiyacımız yok bizim. Ama IMF bir akreditasyon kurumu gibi. (Türkiye'nin ekonomisi iyi gidiyor) dediği zaman bu her yerde geçerli oluyor" diye konuştu.

Unakıtan, enflasyonla mücadeleyi hiçbir zaman birinci hedeflerinden ikinciye düşürmediklerini ifade ederek, ikinci çeyrekten itibaren enflasyonda düşme beklediklerini söyledi.

Enflasyonla mücadeleye de değinen Unakıtan, şöyle devam etti:

"Türkiye'nin (oh tamam bu iş) diyebilmesi için enflasyonun yüzde 5'lerin altına inmesi lazım. Hiç rehavete kapılmadan Merkez Bankası, Maliyemiz, diğer tüm kurum ve kuruluşlar ile herkes enflasyonu düşürmek mecburiyetindedir."

Şu anda bütçedeki en dikkat çekici kalemin faiz olduğunu belirten Unakıtan, "Türk milleti hala çok yüksek faiz ödüyor. Bu millet, haraç öder gibi faiz ödüyor. 2006'da 46 milyar YTL faiz ödendi" diye konuştu.

Sürdürülebilir büyümenin devamı için tek şartın siyasi ve ekonomik istikrar olduğunu vurgulayan Unakıtan, "Türkiye sürekli tek parti döneminde atılım yaptı, başarı gösterdi. Türkiye'nin tek partiye ihtiyacı var. Ben inanıyorum ki Türkiye bunun tadını aldı" şeklinde konuştu.

Toplantıda daha sonra gazetecilerin sorularını da yanıtlayan Unakıtan, "Hayatında hiç denetmenlik yapmayanlar, çıkıyor bu konuda ahkam kesiyor. Maliyenin istediği hesabı herkes versin. Herkes incelemeye hazır olsun, (ben vergi mükellefiyim) diyen herkese inceleme gelebilir bu gayet normal" dedi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber