Bingöl'de okullar bir gün tatil edildi

Kaynak : İhlas Haber Ajansı
Haber Giriş : 08 Mart 2007 17:28, Son Güncelleme : 15 Ağustos 2021 18:59

Bingöl'de, merkez üssü Sancak beldesi olan 4.8 büyüklüğündeki depremin ardından il merkezinde bulunan okullardaki öğrenciler tahliye edilirken, il genelindeki ilk ve orta dereceli okulların bir gün süreyle tatil edildiği bildirildi.

Depremin ardından panik yaşayarak evlerini boşaltan vatandaşlar, okullara akın ederek çocuklarını aldı. Ankara Büyükşehir Belediyesi İlköğretim Okulu'nda okuyan öğrencisini almak için giden İlyas Çaka, korkudan evlerini boşaltarak sokağa çıktıklarını söyledi. Çocuğunun elinden tutarak okuldan ayrılan Çaka, "Sarsıntı sonrasında evimizi boşalttık. Çocuğumun durumundan endişe duyduğum için önce okula koştum. Çok şiddetli bir deprem oldu. Şimdi dışarıda bekleyeceğiz. Ne yapacağımızı bilmiyoruz" dedi.

Öte yandan Bingöl'ün Sancak beldesinde saat 14.35'de meydana gelen 4.8 büyüklüğündeki depremin ardından sarsıntıların devam ettiği bildirildi. Boğaziçi Üniversitesi Kandilli Rasathanesi ve Deprem Araştırma Enstitüsü'nden alınan bilgiye göre, 4.8 büyüklüğündeki depremin ardından 2.7, 3.0 ve 3.8 şiddetinde üç ayrı deprem daha meydana geldiği bildirildi. Sancak beldesinde meydana gelen depremin ardından can ve mal kaybının olup olmadığı hakkında henüz bilgi alınamadı.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber