İmsak
Güneş
Öğle
İkindi
Akşam
Yatsı

Komisyonda gergin anlar... 5'nci kattan kendimi aşağı atacağım

Üretim Reform Tasarısı'nın, zeytin, mera ve kıyıları imara açan maddelerine ilişkin tartışmalar ikinci günde de devam ediyor. Bilim, Sanayi ve Teknoloij Bakanı Faruk Özlü, "Zeytinliklerin yok edileceğine şu kadar inansam tasarıyı geri çekerim" deyince CHP Milletvekili Musa Çam, "Sizi inandırmak için 5'nci kattan kendimi aşağı atacağım. Yeter ki siz inanın" karşılığını verdi.

Kaynak : Hürriyet
Haber Giriş : 31 Mayıs 2017 15:45, Son Güncelleme : 15 Ağustos 2021 18:58
Komisyonda gergin anlar... 5'nci kattan kendimi aşağı atacağım

Üretim Reform Tasarısının TBMM Sanayi Komisyonundaki ikinci gün görüşmeleri yine zeytin sahalarının yok edileceği, kıyı ve meraların yağmalanacağı, bu maddelerin adrese teslim hazırlandığı iddialarıyla başladı.

"KENDİMİ 5.KATTAN ATARIM"

Bakan Faruk Özlü, bunun üzerine "Rant ve vurgun konusu beni çok üzüyor. Hayatımın hiçbir döneminde rant ve vurgun içinde bulunmadım. Bu kelimeler hoş kelimeler değil. Çok yadırgadım. Bu kanunun zeytinlikleri yok edeceğine zerre kadar inansam derhal geri çekerim tasarıyı" dedi.

Bakanın bu sözlerine CHP İzmir Milletvekili Musa Çam, Sizi inandırmak için 5'nci kattan kendimi aşağı atacağım. Yeter ki siz inanın" karşılığını verdi.

Bakan Özlü tasarının arkasında iİlla bir şirket, bir holding, bir çıkar grubu olmadığını belirterek, "Ben ne madenciyle ne kuyumcuyla, altıncıyla görüştüm. Kıyı imarı ve hastane kurmak için hiç bir şirket yok. Bu Trabzon milletvekillerimizin endüstri bölgesi kuralım, denizi dolduralım, hem endüstri bölgesi hem de hastane kuralım dediler. Bizim siyasilerden geldi. İlla bir şirket arıyorsunuz" dedi.

TARKAN MESAJI OKUNDU

CHP Milletvekili Kazım Arslan komisyonda yasanın zeytinciliğin ölüm fermanı olduğunu belirtip sanatçı Tarkan'ın "Bir ülkenin en büyük nimeti, değeri onun doğasıdır. Zeytin ağaçları Anadolu'nun hazinesidir, belleğidir. Rant için zeytin ağaçlarına kıymayın" mesajını okudu. Bakan Özlü, "Bunun Tarkan'la ne ilgisi var" tepkisi gösterdi.

"CANAVARLAR AĞZINI AÇMIŞ BEKLİYOR"

Gaziantep CHP Milletvekili Akif Hekimci ise Bakan Özlü'ye şöyle karşılık verdi:

"Anladığımız kadarıyla bizim sözler sizi rahatsız ediyor. Siz rahatsız da olsanız söyleyeceğiz. Zeytinle sizin ne işiniz var? Zeytinlikleri sökerek mi yatırım yapacaksınız? Zeytinlikler sökülmeyecek, diyorsunuz. O zaman bu tasarıya o maddeleri niye koydunuz? Sizin iyi bir isminiz var. Siz sanayi bakanısınız zeytinlikle merayla ne işiniz var? Bunu bize de torunlarınıza da anlatamazsınız. Eğer çok özel bölgeler gerekiyorsa bunlar için özel kanunlar çıkarılabilir. Ağzını açmış bekleyen canavarlar olduğunu biliyorsunuz. Bu ülkenin kanını emmek için bekleyenler var. Sizin için iyi insan diyorlar bu isminizi özelliğinizi koruyun, tasarıdan o maddeleri çıkarın"

AYSEL ALP

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber