Öğrencisini 'sigara içme' diye uyaran müdür yardımcısı bıçaklandı

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 09 Mart 2007 11:30, Son Güncelleme : 15 Ağustos 2021 18:59

Aydınlıkevler'de ''okulda sigara içme'' diye öğrencisini uyaran müdür yardımcısı bacağından bıçaklandı. Müdür yardımcısının bacağındaki kanama, şeker hastası olduğu için durmayınca zor anlar yaşandı.

Bahçe duvarında ''Okulumuz eğitimde Türkiye'de kalite beratını almıştır'' tabelası bulunan okulda böylesine bir olay yaşanması öğretmen ve öğrencileri şoke etti.

Ankara'da bulunan Aydınlıkevler Ticaret Lisesi'nde yaşanan olayda, teneffüs saatinde okulda sigara içmeye kalkışan lise 2.sınıf öğrencisi Güven O., okul müdür yardımcısı Ali Bozkurt tarafından uyarıldı. ''İstediğim yerde sigara içerim'' diyerek müdür yardımcısı Ali Bozkurt'a karşılık veren lise öğrencisi ile Bozkurt arasında önce tartışma yaşandı. Okul müdür yardımcısının sigara içmemesi için ısrarla uyarması üzerine öğrenci Güven O. cebinde bulundurduğu çakısını çıkartarak ''sen bana karışamazsın'' diyerek müdür yardımcısı Ali Bozkurt'u bacağından bıçakladı. Bacağındaki damar kesildiği için kanlar fışkıran Bozkurt, olduğu yere yığılıp kaldı. Öğrenci Güven O. ise olay yerinden kaçtı. Bozkurt'un yardımına öğrencileri ve öğretmenler yetişti. Çağrılan bir ambulansla Bozkurt hastaneye kaldırılarak, tedavi altına alındı. Güven O. ise, okul yönetiminin şikayeti üzerine polis tarafından yakalanarak, Ankara Emniyeti Çocuk Şubesi'ne teslim edildi.

Okul çevresinde emniyet güçleri tarafından sıkı güvenlik önlemleri alınırken okulda bulunan öğrencilerin yabancılarla konuşmaması ve okul bahçesinden dışarı çıkmamaları istenildi. Teneffüs saatinde de öğrenciler içerde bekletilerek dışarı çıkartılmadı.

Bacağındaki damar kesildiği için kanaması uzun süre durmayan Bozkurt'un yakınları ve öğretmen arkadaşları hastaneye akın etti. Ameliyathanenin girişinde bekleyen müdür yardımcısı Bozkurt'un eşi Kadriye Bozkurt ve kızı Zehra Bozkurt gözyaşlarını tutamadı.

Okul yönetimi ''Türkiye'de kalite beratı'' alan okullarında bu tür olaylara hiç rastlanmadığını dile getirerek ''bıçaklama olayı''nın şokunu yaşadıklarını ifade ettiler.

Bu arada Bozkurt'un hastaneye kaldırıldığı dakikalarda hastaneye Kürt Ahmet lakaplı Ahmet Turgut'un bir kaç kişiyle birlikte geldiği görüldü. Turgut'un hastaneye neden geldiği öğrenilemedi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber