Devlet nişanlı Kaymakamları ayırmadı: Mesafeleri görev aşkıyla aşacaklar

Kaynak : Yeni Şafak
Haber Giriş : 09 Mart 2007 11:07, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Yeni atanan 110 kaymakamdan ikisi evli, ikisi de birbirleriyle nişanlı. Evli kaymakamlar Hüseyin ve Meral Demirtaş çifti, Bilecik'in, nişanlılar da Karabük'ün farklı ilçelerine atandılar

Başbakan Tayyip Erdoğan'ın göreve yeni atanan 110 kaymakamı kabulünde en çok ilgiyi kaymakam çiftler çekti. Kaymakam çiftlerden Hüseyin Demirbaş ve Meral Demirbaş Bilecik'in, Mehmet Fatih Çiçekli ile Esengül Korkmaz ise Karabük'ün ilçelerine atandılar. Bilecik'in Yenipazar ilçesine atanan Hüseyin Demirbaş ile aynı ilin İnhisar ilçesine atanan Meral Demirbaş, aynı ilde de olsa ayrı ayrı yerlerde yaşayacaklarından dolayı ne düşündüklerinin sorulması üzerine, 'Biz işimizi düzgün yaptığımız sürece sorun yok. Hizmet edeceğimiz için mutluyuz. Ayrı ilçelerde de olsak da görev aşkı, mesafeleri kapatacaktır' cevabını verdiler. Gittikleri ilçeyi yönetecek olmalarına rağmen evde kimin sözünün geçtiğinin sorulması üzerine Hüseyin Demirbaş, 'Bazen hanımefendi, bazen de bizim sözümüz geçiyor' diyerek politik bir cevap verdi. Karabük'ün Yenice ilçesine atanan Mehmet Fatih Çiçekli ile Eskipazar ilçesine atanan Esengül Korkmaz çifti de bu yaz evleneceklerini bildirdiler. Nişanlı genç kaymakamlar, görev yerlerine en kısa sürede ulaşacaklarını belirterek, 'Biz de zor olacağını biliyoruz ama görev bizim için çok önemli. Görevimizi en iyi şekilde yapmak için elimizden geleni yapacağız' dediler.

Kadın kaymakam sayısı az

Başbakan Erdoğan, 110 kaymakam arasında neden sadece iki bayan kaymakam bulunduğunu İçişleri Bakanı Abdulkadir Aksu'ya sordu. Aksu ise geçen sezon 5 bayan kaymakam mezun verdiklerini, bu dönem ise sadece 5 başvuru olduğunu, bunların arasından da iki kişinin kaymakamlık yapma hakkı kazandıklarını belirtti.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber