FETÖ'cü öğretmen çifte 7 yıl 6'şar ay hapis cezası

AYDIN'da, FETÖ/PDY'ye üyelikten yargılanan öğretmen karı-kocaya, 7 yıl 6 ay hapis cezası verildi. Cezaevindeki kocanın tutukluluğunun devamına, tutuksuz eş için ise karar kesinleşinceye kadar adli kontrol tedbirinin uygulamaya devam edilmesine karar verildi.

Kaynak : DHA
Haber Giriş : 03 Haziran 2017 18:20, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
FETÖ'cü öğretmen çifte 7 yıl 6'şar ay hapis cezası

Aydın 2'nci Ağır Ceza Mahkemesi'nde dün görülen davanın duruşmasında, FETÖ/PDY'ye üye olmak suçundan yargılanan tutuksuz sanık Ebru T. ile avukatlar hazır bulunurken, tutuklu sanık Adem T. ise Ses ve Görüntü Bilişim Sistemi'yle (SEGBİS) katıldı. Savunma yapan Adem T., FETÖ'ye üye olmadığını, kapatılan Körfez Dershanesi'ne ticari amaçla ortak olduğunu, Bank Asya'da hesabının bulunmadığını söyleyip, "Beraatimi istiyorum. Suçsuz yere 11 aydır yatıyorum. Maddi ve manevi zarar gördüm" dedi.

Eşi Ebru T. ise "Eşim 11 aydır tutuklu, tahliyesini talep ediyorum. Biz kredi ile ev satın aldık, evimize icralar gelmektedir. Benim gidecek hiçbir yerim yok. Kalacak yerim de yok. Bugünün bayramımız olmasını istiyorum" dedi.

Mahkeme heyeti, suçlamaları, gizli tanık ifadelerini, elde edilen delilleri göz önünde bulundurarak, her iki sanığa da FETÖ/PDY'ye üye olmak suçundan 7 yıl 6'şar ay hapis cezası verdi. Sanık Adem T.'nin tutukluluk halinin devamına, Ebru T.'nin ise eşinin tutuklu olması, sosyal ve ailevi durumu dikkate alınarak, hükümle birlikte tekrar tutuklanmasına yer olmadığına, yurt dışı çıkış yasağı ve adli kontrol tedbirinin karar kesinleşinceye kadar devamına karar verdi. Bunun, FETÖ/PDY'ye yönelik olarak Aydın'da verilen ilk karar olduğu öğrenildi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber