Eğitim hakkı gerçek sahiplerinde!

FETÖ'cü hainlerin rant kapısı haline getirdiği dershaneler kapatıldı, TEOG, YGS ve LYS'deki 'çalıntı soru' kumpası çökertildi. Hırsızlar gidince, gelir ayrımı ortadan kalktı. Devlet okulları açılan ücretsiz kurslarla sınavlarda ful çekti, Türkiye'nin başarılı evlatları tek tek ortaya çıktı.

Kaynak : Akşam
Haber Giriş : 04 Haziran 2017 07:44, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
Eğitim hakkı gerçek sahiplerinde!

Dershanelerin kapatılmasıyla birlikte devletin okullarda açtığı ücretsiz kurslar, hedefine ulaştı. Milli Eğitim Bakanlığı'nın son verilerine göre ülke genelindeki ilkokul, ortaokul ve liselerde okuyan 17 milyon öğrenciden 8 milyonu, ücretsiz kurslar sayesinde hem sınavlara hazırlandı hem de kültür sanat ve spor alanlarındaki becerilerini geliştirdi.

Hırsızlar gidince...

FETÖ'nün yuvalandığı, rant kapısına dönüştürdüğü dershanelerin kapatılmasının ardından bunların yerini devlet okullarında açılan ücretsiz kurslar aldı. Öğrenciler tüm devlet okullarında ders saatleri dışında verilen ücretsiz kurslarla sınavlara hazırlandı.

Talep patlaması

Ücretsiz kurslar sayesinde zengin-fakir ayrımından kaynaklanan haksız rekabet sonlandı. Diğer yandan bu dershanelerin yerine açılan bu kurslar sayesinde FETÖ'nün, TEOG, YGS ve LYS gibi sınavlara kadar sızan "çalıntı soru" kumpası çökertildi. Bu hafta bitecek olan 2016-2017 eğitim öğretim yılında söz konusu destekleme kurslarına öğrencilerden rekor talep ve katılım oldu. İlk ve orta öğretimde okuyan 17 milyonu aşkın öğrenciden 8 milyon 636 bini söz konusu kurslara katıldı. Bu kapsamda öğrenciler bir yandan TEOG, YGS ve LYS gibi sınavlara hazırlandı. Diğer yandan da beden eğitimi ve spor, drama, görsel sanatlar, müzik ve yazarlık gibi eğitimlerle kişisel yeteneklerini geliştirme imkanı buldu. Ders dışı kurslara katılan öğrenci sayısı ise 1 milyon 854 bin 310 öğrenci oldu.

Devlet yurtlarından 2 şampiyon çıktı!

Devlet koruması altında Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığına ait yurtlarda kalan iki öğrenci TEOG birincisi, 12 öğrenci de üstün başarı elde etti. 120 sorunun hepsine doğru yanıt veren Gülcan Gökmen ile Ziya Yücekaya, başarılarının sırrının düzenli ve verimli çalışmak olduğunu belirtti. Bakan Fatma Betül Sayan Kaya, iki kardeleni kabul ederek "Hepinizle gurur duyuyoruz. Sizlerin diğer arkadaşlarınıza da örnek olacağınızı düşünüyorum" dedi.

Erdoğan'a götürecek

Bakan Kaya, TEOG'da başarılı olan çocukları Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile buluşturmak istediğini de söyleyerek, onlara tatil sözü verdi.

Tarlada çapa yaparken öğrendi

TEOG sınavında soruların tamamına doğru cevap veren Şanlıurfa Hilvan 75'inci Yıl Ortaokulu 8/A sınıfı öğrencisi Esmanur Demir, başarısını okul müdürünün babasının aramasıyla Siverek'te çapa yaparken öğrendi. Okulunu çok

sevdiğini belirten Esmanur'un hedefi doktor olmak.

Doruk ÇAKAR

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber