İmsak
Güneş
Öğle
İkindi
Akşam
Yatsı

'Hacla ilgili çalışmalar büyük oranda tamamlandı'

Prof. Dr. Yavuz Ünal, Diyanet İşleri Başkanlığı olarak hacla ilgili çalışmalarını devam ettirdiklerini belirterek, hazırlıkların büyük oranda tamamlandığını vurguladı.

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 04 Haziran 2017 15:17, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
'Hacla ilgili çalışmalar büyük oranda tamamlandı'

Diyanet İşleri Başkan Yardımcısı Prof. Dr. Yavuz Ünal, Diyanet İşleri Başkanlığının, Türk Diyanet Vakfı ile yaptığı çalışmalarla özellikle mağduriyet ve felaket söz konusu olduğunda dünyanın ümidi haline geldiğini söyledi.

Çeşitli programlara katılmak üzere Ordu'ya gelen Ünal, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Diyanet İşleri Başkanlığının, mağdur, muhtaç, mazlum bütün insanların yanında olmayı kendisine ilke edindiğini belirtti.

Diyanet İşleri Başkanlığının, Müslüman ya da gayrimüslim ayrımına gitmediğini vurgulayan Ünal, "Diyanet İşleri Başkanlığı, Türk Diyanet Vakfı ile birlikte yaptığı çalışmalarla özellikle bir mağduriyet, bir felaket söz konusu olduğunda dünyanın ümidi haline geldi." dedi.

Ünal, bunun örneklerinin çok fazla olduğunu dile getirerek, "Arakan örneğinde, Suriye örneğinde veya Filistin örneğinde olduğu gibi. Aynı zamanda Afrika'nın birçok yerinde bu örnekleri zikretmek ve görmek mümkün. Bu nedenle Türkiye Diyanet Vakfının dünya çapında zamansal bir kısıtlılık değil bütün zamanlara yayılmış bir eylemi var." diye konuştu.

Ünal, 135 ülkeye şefkat eli uzatarak ihtiyaç sahiplerine insani yardım ve eğitim desteğinde bulunduklarına dikkati çekerek, "Bu yardımlar 'Üzerimizde her canlının hakkı var' sloganıyla ortaya çıkmış ve devam etmektedir. Bu yılki ramazan ayı etkinliklerinde de bunun altı özellikle çiziliyor." değerlendirmesinde bulundu.

Ramazan ayının bir nevi arınma ayı olduğuna işaret eden Ünal, "Ramazan ayında helal ile beslenmek suretiyle haramdan mümkün olduğu kadar uzak durarak bedenimizi arındırıyoruz. Ayrıca hem zihnimizi arındırıyoruz hem de malımızı arındırıyoruz. Malın arındırılması zekat, sadaka ve fitre vererek olan bir şey. İnşallah tüm vatandaşlarımız bu ayı, bu fırsatı en iyi şekilde değerlendirir." ifadesini kullandı.

- Hac ile ilgili hazırlıklar

Prof. Dr. Yavuz Ünal, Diyanet İşleri Başkanlığı olarak hacla ilgili çalışmalarını devam ettirdiklerini belirterek, hazırlıkların büyük oranda tamamlandığını vurguladı.

Hacı adaylarının ibadetlerini uygun şekilde yapabilmeleri için rehberlik edecek ekibin hazır hale getirildiğini kaydeden Ünal, "Bu noktada Diyanet İşleri Başkanlığının çalışmaları tamamlanmış durumda. Tüm hacı adaylarını oraya götürecek öğreticilerimizin eğitimleri bitmiş durumda. Ayrıca hacı adaylarımızın kalacakları yerlerin de kiralanması yapılmış durumda. İnşallah bir sorun olmaksızın vatandaşlarımız için bereketli bir hac bereketli bir ibadet olacak." diye konuştu.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber