Ramazan davulcusundan öğrencilere jest - Video

Sivas'ta bir ramazan davulcusunun kız öğrenci yurdunun penceresinden öğrencilerin "Gaydırı Gubbak Cemilem" türküsünü istemesi ve öğrencilerin cep telefonu kamerasıyla kaydettiği bu anlar sosyal medyada ilgi görüyor.

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 04 Haziran 2017 19:55, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Sivas'ta bir ramazan davulcusunun kız öğrenci yurdunun penceresinden öğrencilerin "Gaydırı Gubbak Cemilem" türküsünü istemesi ve öğrencilerin cep telefonu kamerasıyla kaydettiği bu anlar sosyal medyada ilgi görüyor.

Kentteki bir kız öğrenci yurdunun önünden sahur vakti ramazan davulcusunun geçtiğini gören bazı kız öğrenciler, pencereleri açarak istek türkü çalınmasını talep etti. Öğrencinin, "Abi, Gaydırı Gubbak Cemilem var mı?" diye sorması, davulcunun "Başka, liste yapın, sabah gelince çalayım." demesi ve bir kız öğrencinin "Ya ne olur ki" şeklindeki ısrarı üzerine davul ve zurnacının isteği yerine getirdiği anların cep telefonu kamerasıyla çekilen görüntüleri sosyal medyada ilgiyle izleniyor.

"DAVULCU GELDİĞİ ZAMAN HERKES CAMA ÇIKIYOR"

Davulcuyla diyalog yaşayan, Cumhuriyet Üniversitesi Kamu Yönetimi Bölümü öğrencisi Özlem Alan, AA muhabirine, yurtta farklı şehirlerden gelen arkadaşlarıyla kaldığını söyledi.

İstanbul'da yaşadığını belirten Alan, ramazan davulu kültürünü fazla bilmediği için kendisine ilginç geldiğini ifade etti.

Arkadaşlarıyla ramazan davulcusundan şarkı çalmaları isteğinde bulunduklarını, onun da kendilerini kırmadığını dile getiren Alan, "Ramazan davulcusuyla artık diyalog halindeyiz. Davulcu geldiği zaman herkes cama çıkıyor ve onlar da 'kızlar, bugün ne isteyeceksiniz' diye soruyor." dedi.

Videoyu çektikten sonra bir arkadaşına gönderdiğini onun da sosyal medya hesaplarından paylaştığını aktaran Alan, o gün yaşananları şöyle anlattı:

"Pencereye çıktıktan sonra elimizde cep telefonu kameraları vardı, diğer yurttaki arkadaşlarımız da pencereye çıkmıştı. Davulcu ve zurnacı kamerayı görünce biraz bekledi. Biz de ona 'bir istek parçası alabilir miyiz' diye sorduk. O da önce 'başka, isterseniz liste yapın, sabah gelince çalayım' dedi. Sonra istediğimizi çaldı. Arkadaşım Muğlalı ve Gaydırı Gubbak Cemilem parçasını istedik. O da artık her gece mahalleye girince aynı parçayı çalıyor. Camın önüne geliyor ve istek parçalarımızı çalıyor, zurnacı ağabeyle 2-3 tur oynayıp gidiyorlar."

İktisat bölümü öğrencisi Şerife Torbalıoğlu ise yaşananların bir anda geliştiğini, davulcunun istek parçasını ilk başta çalmak istememesi üzerine kendisinin ısrar ettiğini belirtti. Davulcunun artık her sahurda sokağın girişine Gaydırı Gubbak Cemilem parçasını çalarak geldiğini dile getiren Torbalıoğlu, "Artık ne istersek çalıyor ve sahuru çok eğlenceli geçiriyoruz." diye konuştu.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber