Ömer Dinçer, üst düzey bürokratlara tek tek Kamu Reformunu anlatıyor

Haber Giriş : 21 Mayıs 2004 00:00, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Hükümet, Meclis Genel Kurulu'nda bekleyen Kamu Yönetimi Temel Kanun Tasarısı'nın, uygulama sürecinde ortaya çıkabilecek aksaklıklarını önlemek için harekete geçti.

Reform paketinin mimarı Başbakanlık Müsteşarı Ömer Dinçer, ekibiyle bakanlıkları tek tek dolaşarak üst düzey bürokratlara düzenleme hakkında bilgi veriyor. Dinçer, önümüzdeki günlerde Milli Savunma Bakanlığı'na da giderek askerî ve sivil yetkililere yeniden yapılanmanın nasıl olacağını anlatacak.

Üzerinde büyük tartışmalar yapılan tasarı, Meclis Genel Kurulu'nda beklerken, ilgili birimlerin değişime ayak uydurabilmesi için düzenlenen eğitim programları hız kazandı. Başbakanlık Müsteşarı Ömer Dinçer, Müsteşar Yardımcısı Emin Zararsız ve İdareyi Geliştirme Başkanı Emin Topaca ile bakanlıkları dolaşarak bilgilendirmeye başladı. Reform paketinin neleri değiştirdiğinin ayrıntılı olarak anlatıldığı brifinge üst düzey bürokratlar çağrılıyor. Uygulamaya, taşra teşkilatı yerel yönetimlere devredilecek bakanlıklardan başlandı. Bürokratlara, yetki ve görev devrinin ardından yaşanması muhtemel sorunlar ve gerekli yasal düzenlemeler hakkında bilgi veriliyor. Dinçer önümüzdeki günlerde Milli Savunma Bakanlığı'na da giderek çok sayıda bürokrata kamu yönetimindeki değişimle ilgili sunum yapacak.

Brifinge katılan bürokratlara, yeniden yapılanmanın nasıl olacağı bilgisayar destekli grafiklerle anlatılıyor. Bakanlıkların teşkilat yasasında yapılması gereken değişikliklere dikkat çekilerek bu konudaki çalışmalara hız verilmesi isteniyor. Reform paketiyle ilgili yanlış anlamalara da açıklık getiriliyor. Tasarının hayata geçmesinin ardından bazı bakanlıkların taşra teşkilatı yerel yönetimlere devredilecek. Bu durumda ortaya çıkabilecek boşlukların önlenebilmesi için bakanlıkların teşkilat yasalarının gözden geçirilmesi gerekiyor. Başbakanlık bürokratları, reform paketinin uzun yıllara yayılması gereken süreç olduğuna dikkat çekerek ilgili birimlerin tam bilgiye sahip olması gerektiğini söylüyor.

zaman

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber