Artvin'de 14 öğrenci TEOG birincisi oldu

Artvin'de, Milli Eğitim Bakanlığı'nca 8. sınıf öğrencilerine yönelik düzenlenen Temel Eğitimden Ortaöğretim'e Geçiş (TEOG) sistemi ikinci dönem ortak sınavında, il genelinde 14 öğrencinin tüm soruları doğru cevapladığı bildirildi.

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 05 Haziran 2017 18:28, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
Artvin'de 14 öğrenci TEOG birincisi oldu

İl Milli Eğitim Müdürü Abdulcelil Kahveci, AA muhabirine yaptığı açıklama, TEOG sınavlarında il genelinde 14 öğrencinin Türkiye birincileri arasında yer almasının haklı gururu ve onurunu yaşadıklarını söyledi.

Geçen yılki TEOG sınavında kentte 1 öğrencinin soruların tamamını doğru yanıtladığını hatırlatan Kahveci, bu yıl ise 14 öğrencinin bu gururu ve onuru başta kendileri, ailelerine, sonra da kentte yaşattıklarını kaydetti.

Kahveci, sınavlarda elde edilen bu başarının, Artvin adına gurur verici bir tablo olduğunu vurguladı.

Öğrencilerin başarısında öğretmenlerin fedakar çalışmalarının büyük katkısı olduğunu aktaran Kahveci, "Hafta sonu okullarımızda etütler düzenledik. Öğrencilerimiz öğretmenlerimizin eşliğinde sınavlara hazırlandılar. Öğretmenlerimizi ve öğrencilerimizin ailelerini kutluyorum." dedi.

- Başarının sırrı düzenli çalışmak

Soruların tamamını doğru yanıtlayan öğrencilerden Artvin Gazi Ortaokulu öğrencisi Berkin Karakoç, başarısını düzenli ders çalışmasına borçlu olduğunu söyledi.

Gazi Ortaokulu öğrencisi Kaan Gümüşgöz ise öğretmenleri derste iyi dinleyip evde sürekli ders tekrarı yaparak sınavlara hazırlandığını belirtti.

Matematik profesörü olmak istediğini belirten Gümüşgöz, sınavlarda başarılı olmasında en büyük desteği öğretmenlerinden ve ailesinden gördüğünü kaydetti.

Artvin Gazi Ortaokulu öğrencisi Murat Yazan ise dedesi ve babası gibi mimar olmayı çok istediğini belirterek, "Fırsat bulduğum her yerde ders tekrarı yaptım. Düzenli ders çalıştım. Bütün bu fedakarlıkların karşılığını Türkiye şampiyonları arasında yer alarak aldım. Çok mutluyum. Ailemi ve öğretmenlerimi sevindirdiğim içinde ayrıca gururluyum" ifadelerini kullandı.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber