Kılıçdaroğlu, kontrollü darbede ısrarcı değil

Milliyet gazetesi yazarı Serpil Çevikcan, CHP lideri Kemal kılıçdaroğlu'nun kontrollü darbe kelimesinde ısrarcı olmayacağını yazdı

Kaynak : Milliyet
Haber Giriş : 06 Haziran 2017 07:45, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
Kılıçdaroğlu, kontrollü darbede ısrarcı değil

Milliyet gazetesi yazarı Serpil Çevikcan, bugünkü yazısında, "15 Temmuz'un FETÖ terör örgütü tarafından yapıldığında dair bir tereddütleri olmadığını dile getiren Kılıçdaroğlu, darbenin araştırması konusunda karanlık noktaların olduğunu belirtti." dedi.

Kılıçdaroğlu görüşmede kontrollü darbeyle ilgili olarak şunları söyledi:

Kaldı ki, kontrollü, kontrolsüz diye tanımlamasının çok daha ötesinde bu soruların cevabını bekliyoruz. Bir deyime takılıp, o deyim üzerinden insanların yargılanmasını asla doğru bulmuyorum. Bu soruların cevabını, bu ülkede bir daha darbe olmasın diye herkes bekliyor. Başka bir şey daha var. Darbeyi soruşturan Ankara'daki bir savcı görevden alındı. Darbeyi soruşturan savcıyı hangi gerekçeyle görevden alıyorsunuz, bunun cevabını ben almış değilim. Görevden alınmaması lazım. Bir başka soru daha var. Başka savcılar alıyor ve iddianame Adalet Bakanlığı'nın denetiminden geçtikten sonra işleme konuluyor. Neden? Darbeyi soruşturan bir savcının iddianamesi neden Adalet Bakanı'nın denetimine tabi tutulsun? Bu soruların yanıtını 15 Temmuz'dan bu yana almış değiliz. Bunların yanıtını her şeyden önce sadece ana muhalefet partisi olarak benim değil bu ülkede demokrasiyi savunan ve bir daha darbeyle yüzleşmek istemeyen her kesimin sorması ve cevabını alması lazım.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber