Jandarma'da FETÖ'cü az mı?

Akşam gazetesi yazarı Murat Kelkitoğlu, Meclis raporunun aksine Jandarma'daki FETÖ'cülerin az olmadığını belirtti

Kaynak : Akşam
Haber Giriş : 06 Haziran 2017 09:10, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
Jandarma'da FETÖ'cü az mı?

TBMM Darbe Girişimi Komisyonu'nun hazırladığı raporda, 'Jandarma Genel Komutanlığı personelinin sadece yüzde 1'inin darbede aktif rol oynadığı' yazıyordu.

Akşam gazetesi yazarı, bu tespitle ilgili olarak 'MİT TIR'ları kumpası, Hrant Dink suikastı, Balyoz-Ergenekon davaları'ndaki rolleri belli, bu kati aklama ifadeleri, kurum içindeki FETÖ'cü temizliğini sekteye uğratabilir' uyarısında bulundu.

Kelkitoğlu, bugünkü yazısında ise dün yapılan jandarma operasyonuna dikkat çekerek "Örgütün jandarma ayağına yönelik 16'sı subay, 19'u astsubay olmak üzere toplam 35 muvazzaf jandarma personeli gözaltına alındı.Tabii 80 binden fazla bir gücü barından bir kurum açısından bu rakamlar küçük gözükebilir elbette.Burada önemli olan, savcıların bu alana da fokuslanmaları... İpin ucu bir yerden yakalanırsa, gerisi çorap söküğü gibi gelecektir. Yeter ki, FETÖ'yle mücadele konusunda hem kolluk hem de adli personel gerekli dirayeti göstersin. Şükür ki, bu dirayeti gösterme iradesi olanların sayısı hiç de az değil." dedi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber