Manisa'da polisler, OHAL tazminatı istedi

Manisa'da mahkeme kararına rağmen OHAL nedeniyle çalışma şartlarında düzenlemeye gidilmeyen polisler OHAL tazminatı için Manisa Valiliğine dilekçe verdi.

Kaynak : Memurlar.Net
Haber Giriş : 07 Haziran 2017 09:05, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
Manisa'da polisler, OHAL tazminatı istedi

Manisa'da polislerin çalışma saatlerine olan itirazı bitmiyor.

Türkiye'nin diğer illerinden daha ağır şartlarda görevlerini sürdüren Manisa'da polislerin, günlük çalışma saatlerine aile ilişkilerinin bozulduğu gerekçesiyle itirazlar devam ediyor.

Daha önce 12-12 mesai saatleri mahkemeye taşınmış, Danıştay 16. Dairesi polislerin lehine karar vermesine rağmen karar OHAL şartları gerekçe gösterilerek Manisa Valiliği tarafından uygulanmamıştı.

Çalışma saatlerinden umudu kesen polisler bu kez OHAL görev tazminatı için Manisa Valiliğine dilekçe verdi.

Polis Memuru A.Y. imzasıyla verilen dilekçe, İçişleri Bakanlığına gönderildi. Eğer bakanlık dilekçeye olumlu cevap verirse polisler yaptıkları fazladan görev için tazminat alabilecek.

Dilekçede; OHAL Kanunu'nun 8. Maddesine dayanılarak polislerin fazla çalıştırılmasına yönelik yine aynı OHAL kanununun 29. maddesinde yer alan 'İşlerde görevlendirilen kamu hizmetlerine, görev alanlarına, kadro derecelerine bakılmaksızın ve saat tahdidi gözetilmeden olayın özelliği ve görevin mahiyeti dikkate alınarak normal çalışma saatini geçen her saat için Bakanlar Kurulu kararı ile ödenebilir' ifadesine yer verildi. Bu maddeye istinaden OHAL devam ettiği sürece fazla çalışmalarının karşılığının verilmesi talep edildi. Dilekçede ayrıca 15 temmuzdan sonra ihraç ve açığa almalarla eksilen 603 polisin iş yükünün geri kalan 800 polisin üzerine kaldığına dikkat çekildi.

Dilekçenin son bölümü şu şekilde:

OHAL Kanunu'nun 8. Maddesine dayanılarak tesis edilen bu işlem nedeniyle, aynı Kanunun Fazla çalışma ücreti başlıklı 29. Maddesinden (Olağanüstü hal ilanından sonra, bu işlerde görevlendirilen kamu hizmetlerine, görev alanların kadro derecelerine bakılmaksızın ve saat tahdidi gözetilmeden, olayın özelliği ile görevin mahiyeti nazara alınarak, normal çalışma saatini geçen her saat için, Bakanlar Kurulunca belirlenecek esas ve miktarda fazla çalışma ücreti Bakanlar Kurulu kararı ile ödenebilir. Bu ödemeler, damga vergisi hariç, herhangi bir vergiye tabi değildir. 6245 sayılı Harcırah Kanunun hükümleri saklıdır.) kaynaklanan maddi haklarımın, 2016 yılı Temmuz ayı içerisinde Bakanlar Kurulu kararıyla tüm ülkemizde ilan edilen OHAL süresinden başlayarak, 5018 sayılı Kamu Mali Yönetimi ve Kontrol Kanunu'nun 34. Maddesine göre geriye dönük hesaplanmasını, hesaplanan ücretin tarafıma ödenmesini, OHAL devam ettiği sürece de fazla çalışma karşılıklarımın ödenmesini;
Ayrıca, 375 sayılı KHK'nın 28. Maddesine göre OHAL'den kaynaklanan çalışma zorluklarımıza karşı, tazminat haklarımızın da ödenmesini, BU TALEBİMLE İLGİLİ OLARAK KARAR VERİLİRKEN, AYNI BAKANLAR KURULUNUN İLAN ETTİĞİ OHAL SÜRESİ İÇİNDE, GEÇTİĞİMİZ AYLARDA AYNI BAKANLIĞA BAĞLI BULUNDUĞUMUZ NÜFUS MEMURLARINA, YENİ KİMLİK DAĞITIMI NEDENİYLE FAZLA ÇALIŞMA ÜCRETİ VERİLMEYE BAŞLANDIĞINI, ANCAK BİZLERE VERİLMEDİĞİ GERÇEĞİNİN GÖZETİLMESİNİ, bu başvurumla ilgili olarak yapılan iş ve işlemlerin, Bilgi Edinme Kanunu çerçevesinde tarafıma bildirilmesini saygılarımla arz ve talep ederim.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber