AK Parti'nin, çalışma takvimine ilişkin önerisi kabul edildi

AK Parti'nin, Genel Kurulun çalışma takvimine ilişkin grup önerisi kabul edildi

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 06 Haziran 2017 19:55, Son Güncelleme : 15 Ağustos 2021 18:58
AK Parti'nin, çalışma takvimine ilişkin önerisi kabul edildi

AK Parti'nin, TBMM Genel Kurulunun çalışma takvimine ilişkin grup önerisi kabul edildi.

Buna göre, Sanayinin Geliştirilmesi ve Üretimin Desteklenmesi Amacıyla Bazı Kanun ve Kanun Hükmünde Kararnamelerde Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun Tasarısı gündemin ilk sırasına alındı.

Gündemin ikinci sırasına ise Türkiye ve Filistin Arasında Eğitim ve Yükseköğretim Alanında İşbirliği Anlaşmasının Onaylanmasının Uygun Bulunduğuna Dair Kanun Tasarısı getirildi.

Genel Kurul, salı, çarşamba ve perşembe günlerine ilave olarak 12 Haziran Pazartesi, 16 Haziran Cuma, 17 Haziran Cumartesi, 18 Haziran Pazar ve 19 Haziran Pazartesi günleri de toplanacak.

Genel Kurul, çalışmalarını günlük programların bitimine kadar sürdürecek.

Kabul edilen öneriyle 12 Haziran Pazartesi günü, CHP'nin, Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanı Faruk Çelik hakkında verdiği gensoru önergesinin gündeme alınıp alınmayacağına ilişkin görüşmeler yapılacak.

- "AK Parti Grubunun da içine sinmiyor"

CHP Grup Başkanvekili Engin Altay, AK Parti grup önerisi üzerinde yaptığı konuşmada, Genel Kurul gündeminin ilk sırasına alınan kanun tasarısının zeytinliklere ilişkin düzenlemelerine karşı olduklarını vurguladı.

Bu düzenlemelerin tasarıdan çıkarılmasını isteyen, iktidar milletvekillerinin de zeytinlikleri yok edecek maddeleri doğru bulmadıklarını savunan Altay, "Sadece bizim itirazımız yok. AK Parti Grubu'nun yüzde 80'inin içine bu kanun siniyorsa ben milletvekilliğini bırakırım." dedi.

Öte yandan, Meclis Başkanvekili ve CHP İstanbul Milletvekili Akif Hamzaçebi'nin, Terörle Mücadele Kanunu'nda Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun Teklifi'nin, doğrudan gündeme alınmasına ilişkin önergesi kabul edilmedi.

Genel Kurulda, Sanayinin Geliştirilmesi ve Üretimin Desteklenmesi Amacıyla Bazı Kanun ve Kanun Hükmünde Kararnamelerde Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun Tasarısı'nın görüşmelerine geçildi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber