LPG, makam aracı ve Hummer'a girdi

Kaynak : Hürriyet
Haber Giriş : 11 Mart 2007 12:00, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Aygaz Genel Müdür Yardımcısı Semih Genç, Türkiye'de LPG ile çalışan araç sayısının 1 milyon 800 bine ulaştığını belirterek, son dönemlerde Avrupa'da olduğu gibi Türkiye'de de lüks araçların otogaza dönüşümünün yaygınlaşmaya başlayacağını söyledi.

Semih Genç, "Dördüncü nesil dönüşüm teknolojisini içeren sıralı enjeksiyon dönüşümlerinde sağlanan performans başarısı son dönemlerde yeni ve lüks araçların LPG'ye geçişini artırıyor. Artık lüks modellerin yanı sıra makam araçlarında bile otogaz kullanılıyor" dedi.

YÜZDE 25'İ LPG'Lİ: Türkiye'deki toplam binek araçların yüzde 25'inin LPG'li olduğunu belirten Semih Genç "Dünyada 12 milyondan fazla otogazlı araç var. İngiltere, Güney Kore, Polonya, Meksika, Japonya ve İtalya gibi gelişmiş ülkelerde ise LPG'li araçlara sıkça rastalanıyor" diye konuştu.

MAKAM ARAÇLARI LPG'Lİ: Benzinli araçların dönüştürme operasyonundan sonra rahatlıkla otogaz ile çalışır hale geldiğini vurgulayan Genç, şöyle konuştu: "Otogaza geçiş her geçen gün artıyor. Üstelik LPG uzun yıllardır birçok ülkede diğer alternatif yakıtlar ile devlet tarafından teşvik ediliyor. Yurtdışında makam araçları otogaz ile çalışıyor. Araçların otogaza dönüştürülmesi, bu teşvikin ve çevreci yakıtlara yönelişin dünyadaki örneklerinden biri.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber