İLKSAN batık banka gibi

Kaynak : Yeni Şafak
Haber Giriş : 11 Mart 2007 10:48, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

İLKSAN'ın devlete zararı 450 milyon YTL. Sandık, 4 yıl içinde kapatılsa bile bu zarar 1 milyar YTL'yi buluyor.

Öğretmenlerin dayanışması için kurulan ve ismi sürekli yolsuzluklara karışan İLKSAN'ın, bugün kapatılsa bile devlete verdiği zarar 450 milyon YTL'yi aşıyor. Sandığın 4 yıl içinde kapatılmaması halinde ise bu zararın 1 milyar YTL'ye ulaşacağı ifade edildi.

246 bin üyesi bulunan İLKSAN'ın, bugün üyelerine toplam 1 milyar 246 milyon YTL borcu bulunuyor. Sandığın, bugün tasfiye edilmesi ve tüm mal varlığını satılması halinde bile üyelerinin hakkının kaybolmaması için ekstra 450 milyon YTL'ye ihtiyacı var. Üyelerinin bu hakkının kaybolmaması için Hazine'nin 450 milyon YTL ayırması gerekiyor.

MAKAS AÇILIYOR

Her yeni üye zarar makasını büyütürken, sandığın kapatılmaması halinde 4 yıl içinde zarar 1 milyar YTL olacak. Öte yandan, İLKSAN'ı görüşen Dilekçe Komisyonu, İLKSAN'ın feshine dönük tavsiye kararı aldı. Komisyon bu yasama döneminde tasfiyenin zorluklarına dikkat çekti. Bu arada, İLKSAN Denetleme Kurulu'nca hazırlanan raporda, sandığa ait olan Ananas Oteli'ndin, ücretsiz konaklatmalar ve davalar yüzünden 80 bin dolara yakın zarar ettiği belirtildi

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber