Tüketici, en ucuz krediye tek adresten ulaşabiliyor

Kaynak : Zaman
Haber Giriş : 11 Mart 2007 09:48, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Şube şube dolaşarak en düşük faizli krediyi veren banka arayışına girenlerin imdadına danışmanlar yetişti. İnternet üzerinde hizmet veren danışmanlık şirketleri, bütün bankaları tek bir sitede topladı.

Ziya Aygün

Söz konusu alanda hizmet veren Amerikalı Finzoom.com.tr adlı şirket, Bulgaristan ve Romanya'nın ardından Türkiye'de de temsilcilik açtı. Günde 5 bin kişinin ziyaret ettiği site üzerinden 600 kişinin başvuru yaptığını belirten firmanın Türkiye Genel Müdürü Ziya Aygün, kasımdan bu yana 77 bin Yeni Türk Lirası değerinde konut kredisine aracılık ettiklerini söylüyor.

Bankaların faiz indirimine gitmeleriyle birlikte kredi taleplerinde patlama yaşanıyor. Tüketiciler konut, araç veya farklı alanlardaki ihtiyaçlarını gidermek için banka kredilerine başvuruyor. Kredipazari.com, hangikredi.com, kredix.net gibi internet adresleri üzerinden tek bir tuşla bütün bankaların faiz oranları, kredi başvurusunda istenen belgeleri, maliyete eklenen vergi ve diğer masraflara ait bilgileri müşterilerin karşısına çıkarıyor. Hatta müşteriler için kredinin toplam maliyeti dahi hesaplanıyor. Aygün, "Biz hizmeti onların ayağına götürüyoruz. Sitemiz üzerinden bütün bankaların faiz oranlarını karşılaştırıp hangi bankanın daha cazip koşullarda kredi verdiğini görebiliyor." diyerek sistemin yurtdışında çok yaygın olduğunu kaydediyor. Bankalara ait bilgiler haftada iki kez güncelleniyor.

İnternet üzerinde kredi talebinin en çok Anadolu illerinden geldiğine dikkat çeken Ziya Aygün, Gaziantep, Adana, Kayseri, Malatya, Konya ve Ankara'nın ilk sıralarda yer aldığını açıklıyor. Buralardaki hizmet tamamen ücretsiz. Başvurular ise bankaların çağrı merkezine yönlendiriliyor. Aygün şunları söylüyor: "Bankalardan kullanılan kredi tutarlarının binde 5'i oranında komisyon alıyoruz. Şu an Garanti Bankası ile anlaştık. Yakında Yapı Kredi Bankası, Türkiye Ekonomi Bankası ve Finansbank ile anlaşmaya varacağız. Diğer bankalarla görüşmelerimiz devam ediyor." Bankacılıkta yoğunlaşan rekabet, Mortgage Kanunu ile birlikte konut kredisine yansıdı. Hedeflerinin mortgage brokerlığı olduğunu kaydeden Aygün, yakında kredi kartı ve KOBİ kredileri alanında da hizmet vereceklerini söylüyor.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber