İDO'ya cep telefonundan öneri dönemi

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 11 Mart 2007 14:15, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

İstanbul Deniz Otobüsleri Sanayi ve Ticaret A.Ş (İDO), müşteri ile ilişkilerini güçlendirmek ve müşteri memnuniyeti artırmak için yolcularına şikayet ve önerilerini cep telefonu mesajıyla iletme olanağı sundu.

İDO yetkililerinden alınan bilgiye göre, günde ortalama 200-220 bin kişinin taşındığı vapurlarda, yolcular için yaklaşık 3 ay önce başlatılan ''Cepten öneri'' hizmeti kapsamında binden fazla kısa mesaj (SMS) alındı.

Bütün GSM operatörlerinden 4 kontör karşılığında ''öneri'' başlığı altında ''3436'ya gönderilebilen kısa mesajlar, müşteri yetkilileri tarafından değerlendiriliyor. Soru ya da önerilerin sahiplerine kısa mesaj gönderilerek ya da telefon açılarak bilgi veriliyor.

Kısa mesajların bir kısmının ortak özelliği, vapurlarda sigara içilmesinin tamamen yasaklanması veya içilmesi yasak açık alanlarda kuralın uygulanması istemini içeriyor. Ancak bunun yanı sıra vapur büfelerinde sigara satışına başlanması için öneriler de bulunuyor.

Mesajlar arasında, vapurlardan martılara simit ve benzeri yiyeceklerin atılmasının yasaklanması gibi ilginç öneriler de dikkat çekiyor.

Özellikle İzmir'e feribot seferlerinin konulmasını isteyenler de bir çoğunluk oluşturuyor. Ancak İDO yetkilileri, İzmir, Çanakkale ve Tekirdağ için maliyetlerin çok yüksek çıktığını, bunların bilet fiyatlarına yansıması halinde yolcunun mağdur olacağını ifade ederek, bu nedenle buralara sefer konulmayacağını bildirdiler.

-ŞARKI TALEBİNDE BULUNANLAR BİLE OLUYOR-

İDO'nun ''3436'' öneri hattını, televizyon veya radyoların istek hatlarıyla karıştıran bazı vatandaşlar ise kısa mesaj göndererek şarkı isteğinde bulunuyor.

İDO'ya gelen önerilerden bazıları şöyle:

-Vapurlarda sigara içilmesi tamamen yasaklansın. Vapurların sigara içilmesine yasak konulan yerlerdeki yasaklar uygulansın.

-Vapurlarda sigara satışı yapılsın.

-Engelli vatandaşlar olarak vapurlara binerken ve inerken büyük sıkıntı çekiyoruz. Engelliler olarak çözüm bekliyoruz.

-Vapurlarda merkezi sistemden enstrümantal müzik çalınsa yolculuklar daha da keyifli olabilir.

-Şehit Teğmen Ali İhsan Kalmaz gemisi ne zaman sefere konulacak?

-İnternet ve müşteri hizmetleri numaralarınızda haftalık tahmini hava ve deniz durumu bülteni yayını müşterileriniz için kolaylık sağlayacaktır.

-Vapur ve deniz otobüsü saatlerinin programını internetten özel program yaptırarak yüklenmesini sağlayabilirsiniz.

-Vapur büfelerinde çay için yığılmayı önlemek için daha aktif ve hazırlıklı olunmasını istiyorum. Geçmişte fiyat ve kalitesizlikten çay içemezdik, şimdi alamıyoruz.

-Geminin yanaştığı iskele adının anons edilmesi yabancılar için çok faydalı olur.

-Martılara gemilerden simit atılması yasaklansın. Simit onların doğal besini değil. İnsan besinleri doğal besinlere göre çok tuzludur. Hayvanda su içme isteği aşırı artar. Çok su içer ve ölebilir. Almanya'da kuşlara insan yiyeceği veren cezalandırılır. Hayvanları doğal dünyasından ve yiyeceklerinden uzaklaştırmayalım.

-Seyahat esnasında en çok dinlenilen radyodan ya da en çok beğenilen eserlerden müzik ziyafeti sunulabilir.

-Gişeler kalksın, OGS'ler kullanılsın.

-İç hatlarda çalışan deniz otobüslerinde de kablosuz internet hizmeti sunulsun.

-Bakırköy-Kadıköy hattında akşam daha geç saatlerde sefer olabilir mi?

-Vapurlarımıza da metro ve tramvaydaki gibi ekranlar koyarak sesli olarak kültür kenti İstanbul'u tanıtsanız.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber