FETÖ içinde kaçanlar kaçamayanlar kavgası

Son günlerde cezaevlerindeki FETÖ'cülerin yeni darbe tarihlerini dillendirmesinin altından örgüt içi kavga çıktı. Tutuklu paralelcilerin parası olanların yurt dışına kaçtığını, olmayanların ise kaçamadığından şikayetçi olduğu öğrenildi. Örgüt üyelerinin şikayetleri avukatlar aracılığıyla Pensilvanya'ya da iletilmiş

Haber Giriş : 10 Haziran 2017 08:35, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
FETÖ içinde kaçanlar kaçamayanlar kavgası

HİLAL ÖZTÜRK

FETÖ, 15 Temmuz'dan sonra neredeyse iki ayda bir, sözde yeni hamleleri için tarih verdi. Bazen örgüt elebaşı Fetullah Gülen'in mesajları bazen cezaevi söylentileri kimi zaman da sosyal medya üzerinden yaptıkları paylaşımlarla daha büyük bir plan olduğu yalanına ikna edilmeye çalışıldı. Bu tarihlerin perde arkasında örgütün cezaevindeki üyelerinin, yurtdışı yapısı ile arasındaki gerilim olduğu ortaya çıktı. Karar'ın edindiği bilgilere göre, tutuklu örgüt üyeleri "Parası olan yurtdışına kaçtı, rahatı yerinde, gönülden bağlı olan bizler burda eziyet çekiyoruz" mesajlarını avukatları ve aileleri üzerinden yurtdışı yapısına iletti. Örgütün ise tarihler ve "Hz. Peygamber'den müjdeler var bayramı evde geçireceksiniz" gibi çeşitli hikayelerle gerilimi giderme çabasında olduğu belirtiliyor. FETÖ'nün en temel ekonomik kaynağı olan devlet bütçesinin ortadan kalkmasının asıl dağılmaya neden olduğunu belirten kaynaklar, bir çoğu kamu görevlisi olan örgüt üyelerinin ayrılmaya sevkeden tablonun ekonomik olduğu değerlendirmesini yaptı. Örgütün yurtdışından da para sokamadığını ifade eden kaynaklar, gerilimin tırmanmasının umutsuzluğa kapılarak itirafçı olanların sayısında artış olduğunu belirtti. Söyletilerin ise itirafçıların sayısını azaltmak olduğu belirtiliyor.

6 KEZ TARİH VERDİLER

Örgüt 15'dan bugüne 6 kez farklı tarihler verdi. İşte o tarihler:

1- 15 Temmuz'dan sonra mesaj yayınlayan Gülen, 'kuluçka' örneği kullanarak "Ne kadar ağır gelirse gelsin dişini sık ve sabret. Beklentilerin karşısında kuluçkada yumurtaların 20 gün çevrildiği gibi sabret" demişti. Bu mesaj FETÖ 14 Ağustos 2016'yı işaret ediyor yorumlarına neden olmuştu.

2- İkinci tarih 2016 Eylül-Ekim'de verildi. Rüyalar üzerinden cezaevlerinde notlar mektuplarla yayılmaya çalışılan çete, "3. Dünya Savaşı çıkacak, Amerika Rusya savaşacak, Türkiye işgal edilecek, IŞİD Türkiye'ye saldıracak" gibi akıl dışı söylentiler yaydı.

3- Üçüncü tarih 26 Aralık 2016'dı oldu. Bu tarihte de FETÖ'cülerin beklentileri yine boşa çıktı.

4- FETÖ döndürcü kez yaydığı söylentide bahar aylarını işaret etti. Ancak bahar aylarında da Türkiye'de sadece terör örgütleri PKK ve FETÖ operasyonları ile geçti.

5- Bu kez yine cezaevlerinden "Dayanın 2.5 ay sonra zafer bizim olacak" mesajını yayan çete çözülmenin hızlandığı örgütü birlikte tutma çabasını sürdürdü.

6- Son olarak MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli'nin de kürsüden tepki gösterdiği yeni bir tarih ortaya atıldı.

'KOZMİK ODA'NIN BİLİRKİŞİSİ DE BYLOCK'ÇU

Ankara Başsavcılığı Eski Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç'a suikast iddialarıyla başlatılan ve kamuoyunda 'Kozmik Oda' olarak bilinen soruşturmayla ilgili iddianameyi tamamalndı. Kumpas ile ilgili hazırlanan dosyada TSK personeline FETÖ üyelerince kumpas kurulduğu gerekçesiyle çoğunluğu polis olan şüpheli 121 kişi arasında eski Emniyet Müdürü Ali Fuat Yılmazer ve darbe girişiminin ardından TSK'dan ihraç edilen eski Genelkurmay Adli Müşaviri Muharrem Köse de şüpheli olarak yer aldı. İddiaanamede Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın başbakanlığı dönemindeki çalışma ofislerine dinleme cihazları yerleştirilmesine ilişkin davanın firari sanığı Hasan Palaz tarafından bilirkişi olarak o dönem Burak Akoğuz ve Ebubekir Yalçınkaya'nın görevlendirildiği ifade edildi. Dosyada, Savcı Mustafa Bilgili'nin talimatıyla Akoğuz ile Yalçınkaya'nın devlet sırrı niteliğindeki dosyaların imajını aldığı belirtildi.

Kaynak: Karar Gazetesi

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber