Yine 9.45 kabusu yine aynı manzara

538 bin 885 adayın katıldığı üniversiteye girişte son aşama olan LYS dün başladı. Saat 10.00'da başlayan sınavda yine 15 dakika kuralı kabus oldu. 9.45'ten sonra gelen bazı öğrenciler gözyaşlarıyla kapıdan döndü

Kaynak : Milliyet
Haber Giriş : 11 Haziran 2017 06:39, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
Yine 9.45 kabusu yine aynı manzara

Üniversiteye girişte son aşama sınavı olan LYS dün sosyal bilimler oturumu (LYS-4) ile başladı. ÖSYM tarafından açıklanan sınavın başlama saatinden 15 dakika önce binalara alınma kuralı nedeniyle sınavdan önce yollarda ter döken öğrenciler, "9.45" kuralına takılmamanın telaşını yaşadı. Sınavlar, bugün yapılacak LYS-1 matematik sınavı ile devam edecek.

Erken saatlerde geldiler

Türkiye'de 81 il merkezi ile Lefkoşa'da saat 10.00'da başlayan sınava, 538 bin 885 aday başvuru yaptı. Tek oturumda uygulanan ve 135 dakika süren sınavda adaylar, tarih, coğrafya-2 ve felsefe grubu ile din kültürü ve ahlak bilgisi testlerini cevaplandırdı.

Sınav saatinden önce yaşamlarının en önemli dönemeçlerinden biri olan üniversite sınavına giren yüzbinlerce öğrenci "9.45" kuralının mağduru olmamak için sabah erken saatlerde sınav merkezlerine geldi. Sınav saatinden 15 dakika önce okulda olması gereken adaylardan bazıları kurala takılmaktan saniyelerle kurtuldu.

Zonguldak'ta 9.44'te okulun bahçesine giren bir kız öğrenciyi veliler, "Koş haydi, son 1 dakika" diyerek uyardı. Öğrenciler içerde ter dökerken, çocuklarına destek olmak için okul önlerinde bekleyen veliler dua okuyarak sınavın bitişini bekledi.

İzmir'in Gaziemir ilçesinde yaşayan 18 yaşındaki Hilal Kurnaz, sınav yerine sadece 1 dakikalık gecikmeyle gelince içeriye alınmadı. Yozgat'ta da geç kaldıkları için sınava alınmayan adaylar gözyaşları içinde fakülteden ayrıldı.

15 dakika mağdurlarından Ali İşçi de bir dakika gecikmeyle sınava giremedi. İşçi, geldiği aracın arızalanması nedeniyle geciktiğini söyledi. Kimliğini unutan ve salona alınmayan Sinan Eğilmez de gözyaşlarını tutamadı. Eğilmez, bu uygulamadan öğrencilerin haklarının yendiğini iddia ederek, "Sınava çok iyi hazırlanmıştım. Bir yılım çöpe gitti" diye ağladı.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber