12 Mart 2007'nin Önemli Gündem Başlıkları...

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 12 Mart 2007 09:28, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

1- Bakanlar Kurulu, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın başkanlığında Başbakanlık Merkez Bina'da toplanıyor.

- Başbakan Erdoğan, AK Parti Merkez Yürütme Kurulu'nun parti genel merkezindeki toplantısına başkanlık edecek.

2- Danimarka Parlamentosu Başkanı Christian Mejdahl'ın Ankara'daki temasları...

- Mejdahl, ilk olarak TBMM Başkanı Bülent Arınç ile Mecliste bir araya gelecek.

- Cumhurbaşkanı Ahmet Necdet Sezer, TBMM Başkanı Bülent Arınç ile Christian Mejdahl ve beraberindeki heyeti, Çankaya Köşkü'nde kabul edecek.

- Mejdahl, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan ile TBMM'de görüşecek.

- TBMM Başkanı Arınç, Mejdahl onuruna Devlet Konukevi'nde akşam yemeği verecek.

3- İstiklal Marşı'nın kabulü dolayısıyla TBMM'de düzenlenecek toplantıya, TBMM Başkanı Bülent Arınç ve Başbakan Recep Tayyip Erdoğan da katılacak.

4- Rusya Federasyonu'nun Ankara Büyükelçisi Vladimir Ivanovich, Cumhurbaşkanı Ahmet Necdet Sezer'e güven mektubunu sunacak.

5- Türkiye-Sudan Karma Ekonomik Komisyonu Toplantısı...

- Türk heyetine Devlet Bakanı Kürşad Tüzmen, Sudan heyetine de Sudan Dış Ticaret Bakanı George Buryeng Newmby'ın başkanlık edeceği toplantı, Ankara'da yapılacak.

6- DYP Genel Başkanı Mehmet Ağar, Bulgaristan'ın Ankara Büyükelçisi Branimir Mladenov ve Küba'nın Ankara Büyükelçisi Ernesto Gomez Abascal'ı parti genel merkezinde ayrı ayrı kabul edecek.

- Ağar, Türk Müteahhitler Birliği'nin Ankara'da düzenlediği "Gündem 2007" konulu toplantıda konuşacak.

7- Diyanet İşleri Başkanı Prof. Dr. Ali Bardakoğlu, 2007 yılı Hac ve Umre organizasyonu ile başkanlığının çalışmaları hakkında Ankara'da basın toplantısı düzenleyecek.

8- Çanakkale Deniz Zaferi'nin 92. yıldönümü ve Zafer Haftası etkinlikleri, Çanakkale Çimenlik Kalesi Askeri Müze önünde yapılacak açılış töreniyle başlıyor.

9- İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş, Gaziosmanpaşa'nın Taşoluk, Bolluca, Boğazköy ve Arnavutköy beldelerine doğal gaz verilmesi dolayısıyla düzenlenecek törene katılacak.

10- Türkiye İş Bankası Genel Müdürü Ersin Özince, Antalya'da basın toplantısı düzenleyecek.

11- İstanbul Ticaret Odası (İTO), geçen yıl kasım ayında Almanya'nın Duisburg kentinde kurulan Uluslararası Ticaret Merkezi (UTM) hakkında Türk KOBİ'lerini bilgilendirmek amacıyla İstanbul'da seminer düzenleyecek.

12- Toplantı...Tören...Ziyaret...

- Tüketici Hakları Derneği'nin "Tüketicilerin Acil Durum Raporu", Ankara'da basın toplantısıyla açıklanacak.

- Hollanda'nın Sfriesland kentinden gelen tarım heyeti, İzmir Ticaret Odasını ziyaret edecek.

- İzmir Emlakçılar ve Emlak Müşavirleri Derneği temsilcileri, Tutsat (mortgage) Yasası'na ilişkin çekincelerini açıklamak üzere basın toplantısı düzenleyecek.

- Erzurum'un düşman işgalinden kurtuluşunun 89. yıldönümü, törenlerle kutlanacak.

- ABD'nin Adana Başkonsolosu Eric F. Green, Çukurova Gazeteciler Cemiyetini ziyaret edecek.

13- Çalıntı araçlara "çipli" izleme...

- Taşıt tanıma sistemi, çok fonksiyonlu olarak yaşama geçiriliyor.

- Taşıtların ön camına yapıştırılması planlanan çipli kimlik kartlarıyla Maliye, mali takipte bulunacak, emniyet ise çalıntı araçları bulacak.

14- İşitme engellilerin İstiklal Marşı azmi...

- Erzurum İşitme Engelliler Meslek Lisesi'nde pazartesi ve cuma günleri düzenlenen törenlerde, işitme engelli öğrencilerin İstiklal Marşı'na eşlik etme çabası görenleri duygulandıracak nitelikte.

- Okul müdürü Sebahattin Tangüzel: "Öğrencilerimizin marşı söylemek için verdikleri çabadaki temel dürtü vatan ve millet sevgisidir."

15- Oğlunu uyuşturucudan kurtarmak için dernek kurdu.

- Alkol ve Madde Bağımlılığı Derneği Başkanı Mustafa Güney, 14 yıl kullandığı alkolden tedaviyle kurtulduktan sonra oğlunun da uyuşturucu bağımlısı olduğunu öğrendi.

- Tüm çalışmalarını başta kendi oğlu olmak üzere bağımlıları kurtarmaya odaklayan Güney, derneği faaliyete geçirdi.

- Bugüne dek yaklaşık 100 kişiyi bağımlılıktan kurtaran Güney'ın oğlu da uyuşturucu tedavisi gördü ve şimdi başarılı bir üniversite öğrencisi.

16- Gaziantep'te "dinsel hoşgörü" örneği...

- Medeniyetler İttifakı Projesi kapsamında alınacak 10 milyon avro, Gaziantep'teki 105 yıllık cami ile 150 yıllık havra ve 450 yıllık Ermeni kilisesinin restorasyonunda kullanılacak.

- Gaziantep Büyükşehir Belediye Başkanı Asım Güzelbey: "Bu 3 semavi dinin ibadethanelerini, Gaziantep'e yeniden kazandıracağız."

17- Kooperatif kararıyla yolculara "günaydın" diyorlar.

- Rize'nin Pazar ilçesinde minibüsçüler kooperatifi, minibüsçülerin yolculara, "günaydın, "hoş geldiniz", "hayırlı günler" ve "iyi akşamlar" gibi sözler söylemesi yönünde karar aldı.

18- Çanakkale cephesindeki keskin nişancı kadın savaşçılar...

- Çanakkale Savaşları'nda Türk kadın savaşçılar, "Mehmetçik"lerin yanında göğüs göğse çarpıştı.

- Özellikle Avustralya ve Yeni Zelanda arşivlerinde kimi askerler, ailelerine gönderdikleri mektuplarda, kahraman Türk kadın savaşçılarından söz ettiler.

19- Türk Telekom Lig (A)'da 24. haftanın son maçı İzmit'te, Kocaelispor ile Altay arasında yapılacak.

20- Beko Basketbol Ligi'nde 23. haftanın son maçında, Türk Telekomspor ile Beşiktaş Cola Turka, Ankara'da karşı karşıya geliyor.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber