4 bin hekimin sınav sonuçları, açılan davalardan dolayı açıklanamıyor

17 Aralık 2016 tarihinde gerçekleştirilen Tıpta Yan Dal Uzmanlık Sınavı henüz açıklanmamışken, sınava giren 4000'den fazla hekimin mağduriyeti yargıya taşındı

Haber Giriş : 13 Haziran 2017 14:31, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
4 bin hekimin sınav sonuçları, açılan davalardan dolayı açıklanamıyor

GÜZİN ÇAMUR-Birgün Gazetesi

Yaklaşık 4000 hekimin 17 Aralık 2016 tarihinde girdiği Tıpta Yan Dal Uzmanlık Sınavı sonucu hala açıklanmazken üzerinden 5 ay geçmesine rağmen ÖSYM'den de herhangi bir bilgilendirme yapılmadı.

Adayların mağduriyeti her geçen gün artarken telefonla ulaştığımız Öğrenci Seçme ve Yerleştirme Merkezi (ÖSYM) Çağrı Merkezi sınavın sonuçlarının henüz açıklanmadığını aktardı. Bazı branşlara göre değişiklik gösteren sınav sonuçlarının ilgili bazı branş sonuçları ise açıklanmış durumda. Buna karşın açıklanan branşların sınav sonuçları devam eden dava süreci sebebiyle tercih işlemlerinin gerçekleştirilmesini engelliyor.

Sınav sorularının şaibesi bitmek bilmiyor

Çocuk Sağlığı ve Hastalıkları, Kadın Hastalıkları ve Doğum, İç Hastalıkları, Enfeksiyon Hastalıkları ve Klinik Mikrobiyoloji ile Göğüs Hastalıkları branşlarının ilgili testlerinde yer alan bazı sorulara iptal davası açılmış olması sebebiyle bu alanlarla ilgili değerlendirme işlemi idari yargı kararı sonrasına bırakılmış. Sınav mağdurları, iç hastalıkları branşında 80 sorudan yaklaşık 20 soruya dava açıldığı bilgisini aktardı.

Bir kısım sorulara açılan davaların süreci uzatmak için kasten açıldığı iddia ediliyor. Sınav sonucunu mezuniyetine denk getirip zorunlu hizmete gitmemek isteyen asistan hekimlerce suistimal edildiğine dair iddialar ise sürecin başka bir boyutunu gözler önüne seriyor.

Sınav sonucunun açıklanmamasıyla beraber gelecek planları yapan ve ailelerinin yanından çalışmak isteyen hekimlerin mağduriyeti ortaya çıkıyor. Ayrıca üniversite ve eğitim araştırma hastanelerinin birçok bölümünde yandal asistanlığı kadroları boş olduğu için de sağlık hizmeti sunumunda aksaklıklar yaşanmakta. Sınavı kazanamamış hekimler ise 2018 yılında yapılacak olan sınava hazırlanmak için yeterli zamanı bulamayacak. Sonuç bekleyen her hekim için ciddi bir zaman ve umut kaybı mağduriyetleri oluşturan faktörlerden birkaçı.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber