Askerin, yaralı polise siper olduğu video yayımlandı

Emniyet Genel Müdürlüğü, hendek operasyonlarında omuz omuza mücadele ettikleri bir jandarma personelinin, yaralı özel harekat polisine vücudunu siper ettiği görüntüleri içeren video yayımladı

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 14 Haziran 2017 20:30, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Emniyet Genel Müdürlüğü, Jandarma Genel Komutanlığının 178. kuruluş yıl dönümü dolayısıyla hendek operasyonlarında omuz omuza mücadele ettikleri bir jandarma personelinin, yaralı özel harekat polisine vücudunu siper ettiği görüntülerin yer aldığı video yayımladı.

Emniyet Genel Müdürlüğünün sosyal medya hesaplarında yayımlanan video, "Sizler için herhangi bir gündü. Ama yiğitlerimizin terör örgütünü hendek ve çukurlara gömdüğü, tarihe yeni kahramanlıklar yazdıkları günlerdi." ifadeleriyle başlıyor.

Videoda, Cizre'de yürütülen operasyonlar sırasında 20 Aralık 2015'te yaralanan özel harekat polisi Süleyman Yalçın'a, Jandarma Uzman Çavuş İsmail Ertem'in siper olduğu anlar yer aldı.

Görüntüler, "Abi-kardeş, baba-oğul gibi omuz omuza mücadele ettiğimiz, alnında parıldayan şeref ve şan arması, kahramanlar kahramanı, yılmaz Türk Jandarmamızın 178. yıl dönümü kutlu olsun" mesajıyla paylaşıldı.

Videoda Ertem, yaşadıklarını "Süleyman ağabeyin çocukları aklıma geldi. Hiç düşünmeden kendimi siper ettim. Vatandaşımızın güvenliği için burada omuz omuza görev yapıyoruz." sözleriyle anlattı.

Jandarma Uzman Çavuş Ertem'in, gösterdiği bu davranış nedeniyle Türkiye Diyanet Vakfı tarafından layık görüldüğü "İyilik Ödülü"nü aldığı görüntüye de yer verildi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber