FETÖ'nün 15 Haziran mesajı, hayata mı geçiyor?

FETÖ üyelerinin bir süredir kulaktan kulağa yaydığı, 15 Haziran'da her şey tersine dönmeye başlayacak fısıltılarını Kılıçdaroğlu mu hayata geçiriyor

Kaynak : Memurlar.Net - Özel
Haber Giriş : 15 Haziran 2017 02:20, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
FETÖ'nün 15 Haziran mesajı, hayata mı geçiyor?

FETÖ üyeleri, 15 Temmuz 2016 darbesinden bu yana, üyelerini canlı tutmak için sürekli bir tarih verdi ve umutları canlı tutmaya çalıştı.

Ancak ilk kez 15 Haziran 2017 tarihi, gazetelerde açık açık olarak yazıldı ve bu tarih Başbakan'a bile soruldu. Bu tarihi, ilk yazan da Hürriyet yazarı Abdulkadir Selvi oldu.

15 Haziran'daki ilk işaret fişeği ise CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu tarafından atılıyor. Kılıçdaroğlu, milletvekili Enis Berberoğlu'nun tutuklanması sonrasında, 15 Haziran'da saat 11'den itibaren Ankara Güvenpark'tan İstanbul'a yürüyüş yapacağını duyurdu.

Arka fonda, askerlerin olduğu fotoğraflarla yapılan yürüyüş tanıtımları, tüm ülkede büyük bir tedirginlik oluşturdu. Hükümet ilk tedbir olarak Güvenpark çevresini yaya trafiğini kapattı.

Peki, CHP genel başkan Yardımcısı Enis Berberoğlu neden tutuklandı? FETÖ'nün, 17-25 aralık 2013'ten sonraki ilk büyük hamlesi MİT Tırlarıydı. 2014 yılındaki girişimle, FETÖ'nün savcıları, MİT Tırlarını durdurmuş ve tırların içindeki askeri malzemeleri fotoğraflamışlardı. FETÖ'nün savcıları, tırlardaki askeri malzemelerin terör örgütlerine gittiğini iddia etti ve Türkiye'yi dünya nazarında zor durumda bırakmaya çalıştı. Türkiye ise tırların Suriye'deki Türkmenlere gittiğini belirtti. Ancak, Türkiye ile kimin arası açılırsa, FETÖ'nün bu yalanına sarıldı. FETÖ'nün elde ettiği Tır içindeki askeri malzemelerin fotoğrafları, dokunulmazlığı olduğu için CHP milletvekili Enis Berberoğlu'na servis edildi. Berberoğlu da bu bilgileri Can Dündar'a verdi. Dündar da Cumhuriyet gazetesinde yayımladı. Dündar daha sonraki açıklamalarında, avukatların bu görüntülerin yayınlanmasının suç olacağı konusunda kendisini uyardıklarını belirtti. Yani Dündar, Devlet sırrı kapsamındaki bilgileri, suç işleyeceğini bile bile yayımladı ve sonra da dava açılınca soluğu Almanya'da aldı. İşte Enis Berberoğlu, FETÖ'nün yönlendirmesi doğrultusunda, elde edilen bilgileri Can Dündar'a aktarmaktan dolayı tutuklandı.

İŞTE SOSYAL MEDYADA KILIÇDARĞLU'NA YÖNELİK TEPKİLER

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber