İmsak
Güneş
Öğle
İkindi
Akşam
Yatsı

Bakan Müezzinoğlu: İşsizlik tek haneye inecek

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Mehmet Müezzinoğlu, işsizliğin mart ayında bir önceki aya kıyasla yaklaşık 1 puan azalarak yüzde 11,7'ye gerilemesinde en büyük katkının istihdam seferberliğinden geldiğini söyledi. Müezzinoğlu, "İnşallah önümüzdeki ay işsizlik rakamları daha da azalacak. İşsizliği tek haneli rakamlara indireceğiz" dedi

Haber Giriş : 16 Haziran 2017 09:05, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
Bakan Müezzinoğlu: İşsizlik tek haneye inecek

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Mehmet Müezzinoğlu TVNET canlı yayınında açıklamalarda bulundu. İstihdam seferberliğinde 1,5 milyon rakamının revize edilerek 2 milyona çıkarıldığını söyleyen Müezzinoğlu "İnşallah önümüzdeki ay işsizlik rakamları daha da azalacak. İşsizliği tek haneli rakamlara indireceğiz" dedi. Milli istihdam seferberliğinin meyvelerini almaya devam edeceklerini vurgulayan Müezzinoğlu, "Bu millete inanan ve güvenen asla kaybetmez" diye konuştu.

5 YILLIK İSTİHDAM PLANI GELİYOR

İstihdam üzerine önümüzdeki 5 yıllık sürenin eylem planını hazırladıklarını aktaran Müezzinoğlu, "Önümüzdeki günlerde bunu paylaşacağız. Genç işsizliklere yönelik, kadınlara yönelik ve engellilerimize yönelik bir eylem planı hazırlıyoruz. Bir taraftan onları nitelikli olarak istihdama katma ve girişimcilikle ilgili de ayrı bir planımızı ortaya koyacağız" dedi. Müezzinoğlu, şöyle devam etti: "12 milyonluk nitelikli, güçlü bir potansiyeli olan kitle var. Biz bu kitleyi ülkenin üretimine pozitif olarak katmayı başardığımız zaman Türkiye'nin dünya ile rekabette hiçbir sorunu olmaz."

İŞSİZLİK RAKAMLARI AZALACAK

2016 yılının zor bir dönem olduğunu söyleyen Müzezzinoğlu, Rusya ile uçak krizi, terörle mücadele, 15 Temmuz hain darbe girişiminin istihdamda bir daralma oluşturduğunu kaydetti. Müzezzinoğlu, "Biz dedik ki istihdamda milli seferberlik başlatıyoruz. 1,5 milyon artı istihdam sağlayacağız dedik. Bu rakamı gidişata göre 2 milyon olarak revize ettik. İnşallah önümüzdeki ay işsizlik rakamları daha da azalacak. İşsizliği tek haneli rakamlara indireceğiz. İstihdam seferberliği 2017'nin sonuna kadar indireceğiz. Önümüzdeki 5 yıllık sürenin eylem planını hazırlıyoruz, önümüzdeki günlerde bunu paylaşacağız. Genç işsizliklere yönelik, kadınlara yönelik ve engellilerimize yönelik bir eylem planı hazırlıyoruz. Bir taraftan onları nitelikli olarak istihdama katma ve girişimcilikle ilgili de ayrı bir planımızı ortaya koyacağız" diye konuştu.

KIDEM FONUNDA SON SÖZ PAYDAŞLARIN

Kıdem tazminatı düzenlemesinin olgunlaştırma çalışmalarının henüz tamamlanmadığını da kaydeden Müezzinoğlu, şunları söyledi: "Ama hükümet sanki birilerinin haklarını alıyormuş diyenler var, onların karşı olmalarına rağmen biz dediğimiz dedik demeye devam edecek değiliz. Taslak olgunlaşınca paydaşlara gideceğiz, onların bugünkü duruşu devam ediyorsa o zaman yapacak birşey yok."

Primlerini ödeyemeyen Bağ-Kur esnafı hakkında ise Müezzinoğlu, şöyle konuştu: "Onlara GSS primlerini ayırarak ödeyebilecekleri yeni bir sistemle sağlık hizmeti alabilecekler, yeni düzenlemenin Meclis kapanmadan çıkmasını amaçlıyoruz."

Kaynak: TVNET

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber