İETT'nin sakıncalı hatları

Kaynak : Zaman
Haber Giriş : 13 Mart 2007 18:00, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

İstanbul'da belediye otobüslerine yönelik saldırıların yoğunlaştığı semtler 'sakıncalı bölgeler' listesinde. Güvenlik tedbirlerinin artırılması istenirken asıl çileyi vatandaş çekiyor.

İstanbul, son dönemlerde özellikle toplu taşıma araçlarına yönelik terör ve tedhiş eylemlerine sahne oluyor. Geçtiğimiz günlerde çeşitli semtlerde İETT'ye ait otobüslerin molotofkokteylli saldırılara maruz kalması, toplu taşımadaki güvenlik problemini bir kez daha gündeme getirdi. Kurum, PKK ve sol tandanslı yasadışı örgüt saldırıları sebebiyle her yıl milyonlarca YTL zarara uğruyor. Sadece 1 Ocak'tan bu yana her biri 180-360 bin YTL'lik 11 otobüse düzenlenen saldırılar ırhasar bedeli 250 bin YTL.

SAKINCALI BÖLGEYE SAKINCALI TARİFE!

Belediye otobüslerine düzenlenen saldırılar sadece İETT'yi etkilemiyor. Üst düzey bir kurum yetkilisinin sözleri konuya açıklık getiriyor: "Biz devleti temsil ediyoruz. Ancak saldırganlar şunun farkında değil; araçlar toplu taşımanın bel kemiği. Atıl kalmaları en başta kendilerini, ailelerini, komşularını ve tüm bölgeyi etkiliyor. Vergilerle alınan otobüsler milletin malı. Meseleyi bu yönüyle de düşünmeli."

Saldırılarda yaralanan veya psikolojisi bozulan şoför ve yolcular da bir başka trajediyi yansıtıyor. Riskli bölgelerde aksayan seferler ise halkın mağduriyetine tuz-biber ekiyor. Sakıncalı listedeki Ümraniye Mustafa Kemal Mahallesi'nin Muhtarı Cuma Kara, eylül ayından bu yana akşam 5'ten sonra İETT otobüslerinin bölgeye gelemediğini söylüyor: "Yetkililere durumu anlattık; ama güvenliği gerekçe gösterdiler. Aylık kart taşıyan herkes mağdur. Neticede burası dar gelirli bir mahalle." İETT yetkilileri, riskli bölgelere eski otobüsleri gönderdiklerini de gizlemiyor. Ancak saldırıya uğrayan otobüsler her zaman eski olmuyor. Mesela saldırıya uğrayan son araçlardan biri 2006 modelmiş.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber