Karakolda işkence iddiasına suç duyurusu

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 13 Mart 2007 11:10, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Diyarbakır'da hırsızlık yaptığı iddiasıyla gözaltına alınan eşinin durumunu öğrenmek için karakola giden M.G, karakolda kendisine işkence edildiğini öne sürerek, savcılığa suç duyurusunda bulundu.

Avukatı Mesut Balkır ile Diyarbakır Adliyesi'ne giderek suç duyurusunda bulunan M.G, AA muhabirine yaptığı açıklamada, cep telefonu çaldığı iddiasıyla eşi L.S'nin gözaltına alındığını öğrendikten sonra Bağlar Polis Karakolu'na gittiğini söyledi.

Karakolda eşinin durumunu sorduğu görevlilerin kendisini bir odaya aldığını ve kendisinden hırsızlık olayını kabul etmesini istediğini ileri süren M.G, şunları kaydetti:

?Benden suçu kabul etmemi ve telefonu getirmemi istediler. Böyle bir şeyin olmadığını söyledim. Sonra bir kişi beni tuttu diğeri de dövmeye başladı. Başkomiser de dövülmemi izledi. Suçsuz olduğumu söyledim, yalvardım ama bir saat boyunca copla dövüldüm. Avukatım geldiğinde dayak izlerini görünce hemen savcılığa gittik. Beni dövenler bana küfredip eşimi yanımda soyacaklarını söylediler. Savcılığa ifademi verdim. Davacıyım.?

M.G'nin avukatı Mesut Balkır da M.G'nin yakınlarının arayarak durumu kendisine anlatması üzerine Bağlar Polis Karakolu'na gittiğini belirtti. Balkır, şöyle konuştu:

?Oraya gittiğimde görevliler anlayamadığım şekilde rahatsız oldular. Müvekkilimle görüşünce bana kötü muamele gördüğünü söyledi. Kendisini uygun bir yere götürerek üzerindeki elbiselerini çıkarttım. Gördüklerim karşısında hayrete düştüm. Müvekkilimi hemen Cumhuriyet Başsavcılığına götürdüm. Durumu yetkili makamlara bildirdik. Müvekkilimin ifadesi alındı ve doktor raporunu almak üzere hastaneye sevki yapıldı.?

Balkır, ?Şahsın vücudunda çok ağır derecede izler var. Bu da müvekkilime ağır işkence yapıldığını göstermektedir. Oysa müvekkilim sadece gözaltına alınan eşinin durumunu öğrenmek amacıyla karakola gitmiş, görevli memurlar ise suçun işlendiğine dair kendisinden ikrar almaya çalışmışlardır. Olay bu şekilde meydana gelmiştir? dedi.

Bağlar Polis Karakolu yetkilileri ise söz konusu kişinin eşinin hırsızlıktan gözaltına alındığını kaydettiler. Yetkililer, şunları söylediler:

?Şahıs karakola gelerek eşiyle görüşmek istediğini söyledi. Bu en doğal hakkıydı ve eşiyle görüştürüldü. Zaten zanlı değildi. Görüşmeden sonra karakoldan ayrıldı. Daha sonra eşi de çıkarıldığı savcılıkça serbest bırakıldı. Karakolda herhangi kötü bir muameleye maruz kalmadı. Biz de sonradan durumunu ve hakkımızda savcılığa suç duyurusunda bulunduğunu öğrendik. Başına her ne geldiyse dışarıda gelmiş olabilir.?

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber