İmsak
Güneş
Öğle
İkindi
Akşam
Yatsı

İnfaz ve koruma memurları için sakal-bıyık kesme zorunluluğu getirildi

Haber Giriş : 15 Nisan 2003 00:00, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
Sakal-bıyık kesme zorunluluğu getiren genelgeye karşı çıkan gardiyanlar, 'Mahkûmdan farkımız yok' dedi

Adalet Bakanlığı'nın "cezaevinde görevli infaz koruma memurları sakal -bıyıklarını kesecek" genelgesi, şimdiye dek yüzlerce isyanı bastıran gardiyanları da isyan ettirdi. Toplu dava açmaya hazırlanan gardiyanlar, "Mahkûmlardan ne farkımız kaldı" dedi.

Adalet Bakanlığı, yayımladığı genelgeyle, yasalara göre güvenlik güçleri ile aynı statüde olan infaz koruma memurlarının da sakal ve bıyıklarını kesmeleri gerektiğini bildirdi. Yönetmelik geçtiğimiz yıllarda, güvenlik güçlerinin "ideolojik tercihlerini belli edecek şekilde" sakal ve bıyık bırakmalarının eleştirilmesi üzerine gündeme gelmişti.

Sendikaya başvurdular
Ankara Merkez Kapalı Cezaevi'nde genelgenin çıktığı hafta bıyıklı gardiyan kalmadı. Ancak taşra cezaevlerinden tepki geldi. Gardiyanlar, diğer yargı çalışanlarının bağlı olduğu Büro Emekçileri Sendikası'na başvurdu.

"Daha önce biz mahkûmların sakalını - bıyığını zorla keserdik. Şimdi bizim bıyığımızı kesiyorlar. Onlardan ne farkımız kaldı" diye dert yanan gardiyanlar, BES'teki arkadaşlarından "iptal davası" açmalarını istedi. Sendikadan "Bize kayıtlı değilsiniz" yanıtı alan gardiyanların, genelgenin iptali için dava açmaya hazırlandıkları kaydedildi.
Milliyet

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber