Siirt Belediye Başkanı hakkında suç duyurusu

Kaynak : Hürriyet
Haber Giriş : 13 Mart 2007 18:16, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

SİİRT Belediyesinin DTP'li meclis üyeleri, AKP'li Belediye Başkanı Mervan Gül hakkında ?Hukuk ihlali' yaptığı iddiasıyla Cumhuriyet Savcılığı'na suç duyurusunda bulundu.

Siirt'te DTP'li 4 belediye meclis üyesi, Belediye Başkanı Mervan Gül hakkında suç duruyusunda bulundu. Adliyeye girmeden önce meclis üyeleri adına açıklama yapan Emin Dayan, daha öncede kendisini şikayet edip hakında suç dururusunda bulundukları Gül'ün hukuka aykırı uygulamalarına devam ettiğini iddia etti. Dayan, şunları söyledi:

?5 Mart 2007 tarihinde 26 sayılı meclis kararı ile Belediye Başkanı Mervan Gül'e İller Bankası'ndan 600 bin YTL, yine 5 Mart 2007 tarih ve 27 sayılı karar ile yine aynı bankadan 1 milyon 800 bin YTL kredi kullanılması için yetki verilmesine rağmen, meclis gündemine gelmemesine rağmen, yine aynı tarihte 30 sayılı meclis kararı ile 2 milyon 400 bin YTL borç İller Bankasından alınmak üzere Gül'e yetki verilmiştir. Aynı gün belediye meclis toplantısında hazır bulunmamıza rağmen böyle bir konu gündeme gelmedi, tartışılmadı ve oylamaya sunulmadı. Gündeme alınmayıp, tartışılmayan bir konuyu meclis kararları arasına sıkıştırıp gizliden çıkarmak hukuk ihlalidir. Aynı gün basını meclis salonundan dışarı çıkartmaları bizi düşündürdü. Ancak yapacaklarına ihtimal vermedik. İki gün sonra meclis kararlarını incelerken adeta hukuk dışı olarak 30 nolu meclis kararı ile karşılaştık. Kararın gizli bir şekilde araya sıkıştırılması ile beraber yazılım biçimi de hukuk dışıdır. Ayrıca kullanılacak kredinin (borç) kaç ay taksitle belediye gelirlerinden kesileceği belirtilmemesi ayrı bir hukuksuzluktur. Hukuka aykırı ve Siirt halkı yararına olmayan, İller Bankası'ndan alınacak kredinin sayın valimiz tarafından onay görmeyeceği kanaatindeyiz.

Belediye kanunları ihlal edilerek gizli meclis kararını alma ve hukuka aykırı bir şekilde belediyemizi borç altına koymaya, ileride personel maaşını dahi ödemeyecek duruma sokmaya çalışan Belediye Başkanı Mervan Gül'ün peşine bırakmayacağımızı kamuoyuna duyurmak istiyoruz.?

DTP'li 4 Belediye Meclis üyesi daha sonra suç duyurusu dilekçelerini Cumhuriyet Savcılığına verdiler.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber