Doktor ihmali yüzünden can verdi

Kaynak : Milliyet
Haber Giriş : 13 Mart 2007 18:45, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

BURSA'da evde oynarken üzerine 55 ekran televizyon düşen ve kaldırıldığı devlet hastanesinde 3 gün yoğun bakımda kaldıktan sonra ?soğuk algınlığı' teşhisiyle taburcu edilen 4 yaşındaki Neşe Nur, evde yeniden fenalaşınca götürüldüğü Tıp Fakültesi Hastanesi'nde yaşamını yitirdi. Tıp Fakültesi Hastanesi'nde kızının beyin kanaması geçirdiğinin anlaşıldığı belirten baba Ali Yurdagül (32), ?Eğer ilk gittiğimiz hastanede beyin kanaması geçirdiği anlaşılsaydı belki de kızım yaşıyor olacaktı'' dedi.

Merkez Yıldırım ilçesinde marketçilik yaparak geçimini sağlayan Ali Yurdagül'ün tek kızı Neşe Nur, bir hafta önce evde sehpanın çekmeceleriyle oynarken, üzerine 55 ekran televizyon düştü. Ağlamaya başlayan kızını kucaklayan Ali Yurdagül, hemen Şevket Yılmaz Devlet Hastanesi Acil Servisi'ne götürdü. Bir süre sonra gelen beyin cerrahı, 4 ayrı MR'ı çekilen minik Neşe Nur'un Yoğun Bakım Ünitesi'ne yatırılmasına karar verdi. 3 gün sonra kendine gelen Neşe Nur, başında ve boynunda şişlik olmasına rağmen, ?soğuk algınlığı' teşhisi konularak taburcu edildi.

?KORKULACAK BİR ŞEY YOK' DEDİLER

Çocuk doktorunun ?korkulacak bir şey yok'' dediğini ileri süren baba Yurdagül şunları anlattı:

??Soğuk algınlığı var, üşütmüş ve şok geçiriyor' diyerek ilaç yazdılar. Burun damlası ve ateş düşürücü ilaç verdiler. Eve geldik. Ancak birkaç gün sonra kızım evde bayılınca, yeniden Şevket Yılmaz Devlet Hastanesi'ne götürdük. Burada kızımın durumunun ciddi olduğunu söylediler. Uludağ Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesi'ne sevkini istedim. Fakültedeki ilgili doktorlar MR görüntülerine bakınca, ?Senin kızın beyin kanaması geçirmiş' dediler.

Yapılacak fazla bir şey olmadığını açıkladılar. 3 gün süren müdahaleye rağmen kızımı kaybettik.'' Olayla ilgili olarak Cumhuriyet Savcılığı'nca soruşturma başlatıldığını ve kızına otopsi yapıldığını kaydeden Ali Yurdagül, ?Ben doktorlardan ilk etapta şikayetçi olmadım. Kamu adına savcılık soruşturmayı yürütecek. Sonuç olarak takdir-i ilahi. Bundan sonra başka Neşe Nur'ların ve ailelerinin canı yanmasın'' dedi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber